Ароматні пироги з ягідними начинками - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети

Ароматні пироги з ягідними начинками

10 Лютого, 2023
in Кухонні університети, Рецепти страв
0
Ароматні пироги з ягідними начинками
0
Поділилося
60
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

У запасливих господинь — повна морозилка ягід. Щоб її трохи розвантажити, на допомогу прийдуть рецепти випічки з вітамінною начинкою. Ароматний шматочок літа похмурого дня!

БАГАТО НАЧИНКИ, МАЛО ТІСТА

У цьому пісочному пирозі з «решіткою» прихований цілий кілограм ягід! Яблуко у складі начинки трохи розбавляє ягідний смак.

Тісто: 400 г борошна; 200 г вершкового масла; 120 г цукру; 1 яйце та 1 жовток; 1 столова ложка холодної води; 2 чайні ложки ванільного цукру; дрібка солі; білок (для змащування).

Начинка: 1 кг ягід (асорті); 200 г яблук; 130 г цукру; 30 г крохмалю; цедра 1 апельсина; 0,5 чайної ложки кориці.

1. Для тіста в ємність всипати борошно, туди ж натерти на великій тертушці дуже холодне масло. Перетерти борошно з маслом руками на крихту. Всипати цукор, ванільний цукор, сіль, перемішати. Яйце, жовток і воду окремо перемішати. Поступово влити яєчну суміш до крихти та швидко замісити тісто. Зліпити в кулю. Тісто розділити на 2/3 і 1/3 частини, «колобки» поставити в холодильник на 30—60 хв.

2. Для начинки половину ягід покласти в каструльку з товстим дном, довести до кипіння. Уварити на невеликому вогні до випаровування рідини, охолодити. Другу половину ягід відкинути на друшляк, щоб стекла вся рідина. В ємність покласти обидві частини ягід, а також натерті на великій тертушці почищені яблука (краще взяти солодкі). Додати цукор, крохмаль, корицю, цедру. Кількість цукру регулюйте на свій смак. Усе перемішати.

3. Більшу частину тіста розкачати на коло, ширше за діаметр форми (22 см) на 5—6 см. Перенести тісто у застелену пергаментом форму, розрівняти. Викласти начинку. Решту тіста також розкачати, нарізати смужками 2—3 см. Викласти їх решіткою, защипнути краї. Змастити пиріг трохи збитим виделкою білком.

4. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку, випікати приблизно 50—60 хв. до золотавості. Готовий пиріг повністю охолодити, притрусити цукровою пудрою. Охолоджений добре тримає форму при нарізанні.

ПИРІГ НА КЕФІРІ

Пишний пиріг нашвидкуруч на кексовому тісті із замороженими ягодами.

2 середні яйця (або 1 велике); 130 г цукру; 1 столова ложка ванільного цукру; дрібка солі; 250 мл кефіру; 110 г вершкового масла; 250—270 г борошна; 1 столова ложка розпушувача; 150—300 г ягід.

1. У глибоку миску вбити яйця, всипати цукор і сіль. Збити міксером на піну до посвітління маси. Всипати ванільний цукор, влити кефір, трохи збити. Влити розтоплене масло. Просіяти змішане з розпушувачем борошно. Все недовго збивати міксером до однорідності.

2. Форму для випічки (20 см) застелити пергаментом, змастити вершковим маслом. Викласти рівномірно тісто. Зверху — ягоди (їх не розморожувати). Трохи присипати цукром.

3. Поставити пиріг у розігріту до 180 градусів духовку. Випікати 50 хв. Дати повністю охолонути. Притрусити цукровою пудрою.

ПІСНЕ ДИВО

Цей неймовірно смачний пиріг зі смородиною на апельсиновому соку та мінеральній воді — справжнє пісне диво!

Тісто: 200 мл апельсинового соку; 200 мл сильногазованої мінеральної води; 400 г борошна; 110 г олії (без запаху); дрібка солі; дрібка ваніліну; 120 г цукру; 2 чайні ложки розпушувача; чверть чайної ложки соди; цедра 1 апельсина; 200 г ягід.

Глазур: 50 г цукрової пудри; 2 чайні ложки води (апельсинового соку).

1. Борошно змішати з цукром, сіллю, розпушувачем і содою. Влити до борошняної суміші сік (свіжовичавлений або магазинний), олію, газовану воду, додати цедру. Все перемішати виделкою.

2. Форму (22х30 см) застелити пергаментом. Викласти тісто, розрівняти. Зверху — смородину (не розморожувати), трохи вдавлюючи в тісто.

3. Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 45 хв. (враховуйте особливості вашої духовки). Дати охолонути.

4. Для глазурі в пудру влити воду (сік), розтерти. Перекласти в пакет, відрізати кінчик. Оздобити пиріг тоненькими смужками глазурі. Або просто притрусити пудрою.

Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.

Попередня публікація

Чому морква вкривається білим нальотом?

Наступна публікація

Як перераховують пенсії працюючим пенсіонерам?

Схожі публікації

Буряковий холодник
Кухонні університети

Буряковий холодник

5 Червня, 2025
Бісквіт королеви Вікторії
Кухонні університети

Бісквіт королеви Вікторії

3 Червня, 2025
Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню
Кухонні університети

Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню

2 Червня, 2025
Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка
Кухонні університети

Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка

30 Травня, 2025
Ароматне масло
Кухонні університети

Ароматне масло

29 Травня, 2025
Запіканка «Асорті»
Кухонні університети

Запіканка «Асорті»

28 Травня, 2025
Наступна публікація
Як перераховують пенсії працюючим пенсіонерам?

Як перераховують пенсії працюючим пенсіонерам?

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Буряковий холодник

Буряковий холодник

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Буряковий холодник

Буряковий холодник

5 Червня, 2025
Сонечка допоможуть вберегти черешню від попелиці

Сонечка допоможуть вберегти черешню від попелиці

5 Червня, 2025
Андрій Отченаш: “Дякую тим, хто залишає перемогу в серці”

Андрій Отченаш: “Дякую тим, хто залишає перемогу в серці”

5 Червня, 2025
Набутий за кордоном стаж не буде «втрачено»

Набутий за кордоном стаж не буде «втрачено»

5 Червня, 2025

Останні публікації

Буряковий холодник

Буряковий холодник

5 Червня, 2025
Сонечка допоможуть вберегти черешню від попелиці

Сонечка допоможуть вберегти черешню від попелиці

5 Червня, 2025
Андрій Отченаш: “Дякую тим, хто залишає перемогу в серці”

Андрій Отченаш: “Дякую тим, хто залишає перемогу в серці”

5 Червня, 2025
Набутий за кордоном стаж не буде «втрачено»

Набутий за кордоном стаж не буде «втрачено»

5 Червня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти