Яскравий, запашний, насичений і надзвичайно смачний гарбузово-морквяний напій.
- 1 кг м’якоті гарбуза
- 500 г моркви
- 1 лимон
- 2 середні апельсини
- 200—250 г цукру
- 2 л води
А все завдяки додаванню лимона та апельсинів. І приготувати його можна навіть без соковижималки. Гарбуз і моркву дрібно нарізати. Апельсини почистити. Викласти в каструлю гарбуз, моркву та шкірочки апельсинів, залити водою. Поставити на вогонь, варити до готовності овочів, вони мають стати м’якими
(15—20 хв.). Вичавити сік із лимона та апельсинів — виходить приблизно 200 мл. Як овочі будуть готовими, забрати з каструлі апельсинові шкірочки. Морквяно-гарбузову масу перетерти занурювальним блендером до однорідності — маса виходить, як сік із м’якоттю. Влити апельсиново-лимонний сік. Всипати цукор перемішати. Якщо напій вийшов занадто густим, можна додати ще склянку води, дати закипіти. За бажання гарбузовий напій можна заготовити на зиму — тоді відразу гарячим розлити в стерилізовані банки та закрити під ключ. Зберігати в прохолодному місці. Або ж споживати вітамінний напій одразу, давши охолонути за кімнатної температури.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.