Вітаміни і зігріваюча густота – це французький цибулевий суп, який допоможе впоратися із застудою і подолати холоди. Страва має багатий насичений смак і аромат, що досягається завдяки тривалому пасеруванню цибулі.
Інгредієнти. 200-300 г яловичини, 3 горошини духмяного перцю, 700 г цибулі, 300 г картоплі, 50 г вершкового масла, 125 мл вершків (10-20%, сіль, перець, гарбузове насіння.
Спосіб приготування. М’ясо залити 1,2 л води, посолити, додати духмяний перець. Варити 1,5-2 год. до готовності. Цибулю нарізати кубиками. На сковороді розтопити вершкове масло. Викласти цибулю, перемішати, тушкувати на невеликому вогні під кришкою 1 год. Цибуля набуде золотавого кольору, м’якої кремової консистенції та ніжного смаку. З бульйону вийняти м’ясо і перець, покласти нарізану шматочками картоплю, за 10 хв. – цибулю, поперчити. Варити 15-20 хв., влити вершки, дати закипіти, зняти з вогню. Суп перетерти блендером до кремової консистенції. Розлити у тарілки, притрусити смаженим насінням.
Діана ШЕПЕЛЬ.