Яловичина в гірчичному соусі - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети

Яловичина в гірчичному соусі

24 Вересня, 2021
in Кухонні університети, Рецепти страв
0
Яловичина в гірчичному соусі
0
Поділилося
300
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

Яловичина в стравах часто буває волокнистою та сухою, але тільки не за цим рецептом! М’ясо виходить ніжним, як телятина, не сухим і дуже смачним. А все завдяки довгому томлінню у вершковому маслі. А який сметанно-гірчичний соус – смакота!

  • 700 г яловичини
  • 70 г вершкового масла
  • 200 г сметани (20%)
  • 1 чайна ложка (з верхом) готової гірчиці
  • 1 чайна ложка (без верху) солі
  •  чорний мелений перець (за смаком)
  •  2 горошини духмяного перцю
  •  2 невеликі лаврові листки
  •  3 середні зубчики часнику

Яловичину нарізати шматками приблизно 3х4 см. У сотейнику розтопити масло. У гаряче масло закинути яловичину, перемішати, м’ясо повинно трохи схопитися і побілішати. Не додаючи води, тушкувати яловичину до готовності близько 2 год. на дуже слабкому вогні. Спочатку м’ясо виділить сік і готуватиметься у власному соку, який потихеньку випарується. Під кінець приготування м’ясо обсмажуватиметься у вершковому маслі. Важливо: готувати краще в товстостінній каструлі або сотейнику на слабкому вогні. Тоді рідина лише злегка випаровується і м’ясо тушкується у власному соку. Якщо готуєте, наприклад, у широкій сковороді – слідкуйте, щоб завжди була рідина, підливайте воду. Тим часом приготуємо сметанну заправку: в сметану додати гірчицю, добре вимішати до однорідності. Перевірити готовність яловичини – виделка повинна м’яко протикати шматочок м’яса. Додати сметанно-гірчичну заправку. Посолити, додати чорний і духмяний перець, лавровий листок. Акуратно перемішати м’ясо з підливою. Тушкувати ще 20 хв. Під кінець тушкування додати подрібнений часник. Готувати ще 5 хв. і зняти з вогню.

Найкраще така м’ясна підлива смакує з картопляним пюре. А щоб воно було ще смачнішим, то крім шматочка вершкового масла додайте дві ложки жирної сметани.

Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.

Попередня публікація

Секрети збирання винограду

Наступна публікація

Призов на військову службу -- з 1 жовтня

Схожі публікації

Печиво «Цитринка»
Кухонні університети

Печиво «Цитринка»

23 Травня, 2025
Піца без дріжджів
Кухонні університети

Піца без дріжджів

22 Травня, 2025
Цілющий салат з кропивою
Кухонні університети

Цілющий салат з кропивою

21 Травня, 2025
Молода капуста, запечена з йогуртовим соусом: рецепт від Євгена Клопотенка
Кухонні університети

Молода капуста, запечена з йогуртовим соусом: рецепт від Євгена Клопотенка

20 Травня, 2025
Голубці: рецепт від Євгена Клопотенка
Кухонні університети

Голубці: рецепт від Євгена Клопотенка

19 Травня, 2025
Молода капуста запечена з йогуртовим соусом за рецептом Євгена Клопотенка
Кухонні університети

Молода капуста запечена з йогуртовим соусом за рецептом Євгена Клопотенка

16 Травня, 2025
Наступна публікація
Призов на військову службу — з 1 жовтня

Призов на військову службу -- з 1 жовтня

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Печиво «Цитринка»

Печиво «Цитринка»

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Печиво «Цитринка»

Печиво «Цитринка»

23 Травня, 2025
Чому жовтіє квасоля?

Чому жовтіє квасоля?

23 Травня, 2025
Заклало вуха: коли варто турбуватися

Заклало вуха: коли варто турбуватися

23 Травня, 2025
Як укласти договір про найм житла ВПО

Як укласти договір про найм житла ВПО

23 Травня, 2025

Останні публікації

Печиво «Цитринка»

Печиво «Цитринка»

23 Травня, 2025
Чому жовтіє квасоля?

Чому жовтіє квасоля?

23 Травня, 2025
Заклало вуха: коли варто турбуватися

Заклало вуха: коли варто турбуватися

23 Травня, 2025
Як укласти договір про найм житла ВПО

Як укласти договір про найм житла ВПО

23 Травня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти