Як запекти курячу грудку, щоб вона вийшла не сухою, а соковитою й м'якою? - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети

Як запекти курячу грудку, щоб вона вийшла не сухою, а соковитою й м’якою?

5 Травня, 2021
in Кухонні університети
0
Як запекти курячу грудку, щоб вона вийшла не сухою, а соковитою й м’якою?
0
Поділилося
347
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

Секрет — в особливому маринаді й способі приготування. Така курочка чудово смакуватиме до бутербродів замість ковбаси.

* 2 курячих філе (близько 600 г)

* 300 мл води

* 2 чайні ложки солі

Маринад:

* 2 чайні ложки рідкого меду

* 3 столові ложки олії

* 4 зубчики часнику

* 2 чайні ложки паприки

* чорний мелений перець (за смаком)

  1. Зверху на курячих грудках зробити неглибокі надрізи — так вони краще промаринуются. У воді розчинити сіль. Викласти м’ясо в сольовий розчин на 1 год.
  2. Для маринаду з’єднати олію, мед, паприку, часник, пропущений через часникочавилку, і чорний перець. Усе добре розмішати.
  3. Через зазначений час дістати філе, промокнути насухо. Змастити маринадом, добре наповнюючи розрізи. Перекласти у форму для запікання.
  4. Духовку заздалегідь розігріти до 240 градусів. Запікати курячі грудки в духовці 12 хв. Потім нагрів виключити й не відкривати дверцята, не діставати форму до повного охолодження духовки. Соковиті й м’які курячі грудки готові!

Радимо приготувати з куркою бутерброди, їх можна обіграти так, що вони перетворяться на оригінальну закуску до святкового столу. Спочатку зробіть соус: розітріть 4 столові ложки майонезу з 2 зубчиками подрібненого часнику. Зелень цибулі дуже дрібно порубайте. Курку й свіжий огірок наріжте дуже тонкими скибочками. На 2 шматочки хліба нанесіть щедро майонез, щоб він добре просочив м’якушку. Викладіть на одну скибочку хліба огірки й курку. Накрийте другою скибочкою й добре притисніть долонею. Для «святкового» варіанта бутерброда промастіть боки хліба майонезом і обкачайте в зелені цибулі. Розріжте навскіс — бутерброд дуже апетитний у розрізі. Готувати його можна в різних варіаціях, додаючи до основного складу ті або інші овочі, соуси, сир.

Діана ШЕПЕЛЬ.

Попередня публікація

Переваги та недоліки висівання пророщеного насіння

Наступна публікація

6 травня -- святого Юрія

Схожі публікації

Запечений гарбуз у салаті
Рецепти страв

Запечений гарбуз у салаті

29 Листопада, 2025
Сливовий пиріг за рецептом газети The New York Times
Рецепти страв

Сливовий пиріг за рецептом газети The New York Times

29 Листопада, 2025
Цукати натуральні й ароматні
Рецепти страв

Цукати натуральні й ароматні

23 Листопада, 2025
Карпатська грибна юшка
Рецепти страв

Карпатська грибна юшка

23 Листопада, 2025
Яблучний пиріг
Рецепти страв

Яблучний пиріг

7 Листопада, 2025
Ліниві голубці
Кухонні університети

Ліниві голубці

16 Жовтня, 2025
Наступна публікація
6 травня — святого Юрія

6 травня -- святого Юрія

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Іван Татауров: “Ми повинні перемогти заради наших дітей”

Іван Татауров: “Ми повинні перемогти заради наших дітей”

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Іван Татауров: “Ми повинні перемогти заради наших дітей”

Іван Татауров: “Ми повинні перемогти заради наших дітей”

6 Грудня, 2025
Передплатити «Порадницю» можна за «Зимовою підтримкою»

Передплатити «Порадницю» можна за «Зимовою підтримкою»

5 Грудня, 2025
В оголошеннях про вакансії

В оголошеннях про вакансії

5 Грудня, 2025
У зиму — з чистою бруківкою

У зиму — з чистою бруківкою

5 Грудня, 2025

Останні публікації

Іван Татауров: “Ми повинні перемогти заради наших дітей”

Іван Татауров: “Ми повинні перемогти заради наших дітей”

6 Грудня, 2025
Передплатити «Порадницю» можна за «Зимовою підтримкою»

Передплатити «Порадницю» можна за «Зимовою підтримкою»

5 Грудня, 2025
В оголошеннях про вакансії

В оголошеннях про вакансії

5 Грудня, 2025
У зиму — з чистою бруківкою

У зиму — з чистою бруківкою

5 Грудня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти