Як запекти курячу грудку, щоб вона вийшла не сухою, а соковитою й м'якою? - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети

Як запекти курячу грудку, щоб вона вийшла не сухою, а соковитою й м’якою?

5 Травня, 2021
in Кухонні університети
0
Як запекти курячу грудку, щоб вона вийшла не сухою, а соковитою й м’якою?
0
Поділилося
310
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

Секрет — в особливому маринаді й способі приготування. Така курочка чудово смакуватиме до бутербродів замість ковбаси.

* 2 курячих філе (близько 600 г)

* 300 мл води

* 2 чайні ложки солі

Маринад:

* 2 чайні ложки рідкого меду

* 3 столові ложки олії

* 4 зубчики часнику

* 2 чайні ложки паприки

* чорний мелений перець (за смаком)

  1. Зверху на курячих грудках зробити неглибокі надрізи — так вони краще промаринуются. У воді розчинити сіль. Викласти м’ясо в сольовий розчин на 1 год.
  2. Для маринаду з’єднати олію, мед, паприку, часник, пропущений через часникочавилку, і чорний перець. Усе добре розмішати.
  3. Через зазначений час дістати філе, промокнути насухо. Змастити маринадом, добре наповнюючи розрізи. Перекласти у форму для запікання.
  4. Духовку заздалегідь розігріти до 240 градусів. Запікати курячі грудки в духовці 12 хв. Потім нагрів виключити й не відкривати дверцята, не діставати форму до повного охолодження духовки. Соковиті й м’які курячі грудки готові!

Радимо приготувати з куркою бутерброди, їх можна обіграти так, що вони перетворяться на оригінальну закуску до святкового столу. Спочатку зробіть соус: розітріть 4 столові ложки майонезу з 2 зубчиками подрібненого часнику. Зелень цибулі дуже дрібно порубайте. Курку й свіжий огірок наріжте дуже тонкими скибочками. На 2 шматочки хліба нанесіть щедро майонез, щоб він добре просочив м’якушку. Викладіть на одну скибочку хліба огірки й курку. Накрийте другою скибочкою й добре притисніть долонею. Для «святкового» варіанта бутерброда промастіть боки хліба майонезом і обкачайте в зелені цибулі. Розріжте навскіс — бутерброд дуже апетитний у розрізі. Готувати його можна в різних варіаціях, додаючи до основного складу ті або інші овочі, соуси, сир.

Діана ШЕПЕЛЬ.

Попередня публікація

Переваги та недоліки висівання пророщеного насіння

Наступна публікація

6 травня -- святого Юрія

Схожі публікації

Бісквіт королеви Вікторії
Кухонні університети

Бісквіт королеви Вікторії

3 Червня, 2025
Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню
Кухонні університети

Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню

2 Червня, 2025
Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка
Кухонні університети

Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка

30 Травня, 2025
Ароматне масло
Кухонні університети

Ароматне масло

29 Травня, 2025
Запіканка «Асорті»
Кухонні університети

Запіканка «Асорті»

28 Травня, 2025
Курячий паштет «Підкопчений»
Кухонні університети

Курячий паштет «Підкопчений»

26 Травня, 2025
Наступна публікація
6 травня — святого Юрія

6 травня -- святого Юрія

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Чи одна то особа: Преподобний Ілля Муромець Печерський та герой билин Ілля Муромєц

Чи одна то особа: Преподобний Ілля Муромець Печерський та герой билин Ілля Муромєц

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Чи одна то особа: Преподобний Ілля Муромець Печерський та герой билин Ілля Муромєц

Чи одна то особа: Преподобний Ілля Муромець Печерський та герой билин Ілля Муромєц

3 Червня, 2025
Бісквіт королеви Вікторії

Бісквіт королеви Вікторії

3 Червня, 2025
Миття рук від багатьох хвороб захистить

Миття рук від багатьох хвороб захистить

3 Червня, 2025
Хто отримуватиме соціальну стипендію

Хто отримуватиме соціальну стипендію

3 Червня, 2025

Останні публікації

Чи одна то особа: Преподобний Ілля Муромець Печерський та герой билин Ілля Муромєц

Чи одна то особа: Преподобний Ілля Муромець Печерський та герой билин Ілля Муромєц

3 Червня, 2025
Бісквіт королеви Вікторії

Бісквіт королеви Вікторії

3 Червня, 2025
Миття рук від багатьох хвороб захистить

Миття рук від багатьох хвороб захистить

3 Червня, 2025
Хто отримуватиме соціальну стипендію

Хто отримуватиме соціальну стипендію

3 Червня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти