Секрет — в особливому маринаді й способі приготування. Така курочка чудово смакуватиме до бутербродів замість ковбаси.
* 2 курячих філе (близько 600 г)
* 300 мл води
* 2 чайні ложки солі
Маринад:
* 2 чайні ложки рідкого меду
* 3 столові ложки олії
* 4 зубчики часнику
* 2 чайні ложки паприки
* чорний мелений перець (за смаком)
- Зверху на курячих грудках зробити неглибокі надрізи — так вони краще промаринуются. У воді розчинити сіль. Викласти м’ясо в сольовий розчин на 1 год.
- Для маринаду з’єднати олію, мед, паприку, часник, пропущений через часникочавилку, і чорний перець. Усе добре розмішати.
- Через зазначений час дістати філе, промокнути насухо. Змастити маринадом, добре наповнюючи розрізи. Перекласти у форму для запікання.
- Духовку заздалегідь розігріти до 240 градусів. Запікати курячі грудки в духовці 12 хв. Потім нагрів виключити й не відкривати дверцята, не діставати форму до повного охолодження духовки. Соковиті й м’які курячі грудки готові!
Радимо приготувати з куркою бутерброди, їх можна обіграти так, що вони перетворяться на оригінальну закуску до святкового столу. Спочатку зробіть соус: розітріть 4 столові ложки майонезу з 2 зубчиками подрібненого часнику. Зелень цибулі дуже дрібно порубайте. Курку й свіжий огірок наріжте дуже тонкими скибочками. На 2 шматочки хліба нанесіть щедро майонез, щоб він добре просочив м’якушку. Викладіть на одну скибочку хліба огірки й курку. Накрийте другою скибочкою й добре притисніть долонею. Для «святкового» варіанта бутерброда промастіть боки хліба майонезом і обкачайте в зелені цибулі. Розріжте навскіс — бутерброд дуже апетитний у розрізі. Готувати його можна в різних варіаціях, додаючи до основного складу ті або інші овочі, соуси, сир.
Діана ШЕПЕЛЬ.