Ця паска виходить неймовірно ніжною й ароматною. А завдяки додаванню згущеного молока за смаком схожа на морозиво.
* 500 г сиру (від 20%, краще домашнього)
* 150 г вершкового масла (82,5%)
* 70–100 г цукру
* 2 яйця
* 300 г згущеного молока
* 150 мл вершків (10–25%)
* дрібка ваніліну
* 300 г родзинок, цукатів або мармеладу (залишити трохи для оздоблення)
Мармелад чи цукати нарізати невеликими шматочками. Змішати яйця, цукор, ванілін. Влити вершки. Варити, постійно помішуючи, до загусання. Будьте уважні, щоб не згорнулися яйця. Дати охолонути. Сир ретельно розтерти — це зручно робити звичайною товкучкою для картоплі. Додати розм’якшене (не топлене) масло, перемішати. Влити згущене молоко, перемішати. Ввести вершково-яєчну масу, добре розтерти. Додати мармелад, родзинки або цукати. Пасочницю вистелити марлею, складеною в два шари, щоб краї звисали. Якщо спеціальної форми немає, можна взяти друшляк. Викласти сирну масу. Краї марлі загорнути. Форму поставити в тарілку або миску, куди стікатиме сироватка. Поставити банку, наповнену водою. Форму разом з банкою поставити в холодильник на 12 годин. Потім краю марлі прибрати, форму перевернути, зняти марлю. Оздобити паску.
Смачного Великодня!