Корисний і низькокалорійний десерт — яблука, запечені з кисломолочним сиром, родзинками та корицею.
- 5 великих яблук
- 200 г кисломолочного сиру
- 1 жменя родзинок
- 2 столові ложки цукру
- 30 г вершкового масла
- 1 жовток
- дрібка ваніліну
- дрібка солі
- кориця для подачі
Родзинки залити окропом на 5 хв., рідину злити, просушити. У мисці з’єднати сир, м’яке масло, цукор, сіль, ваніль і жовток — усе розтерти. Додати родзинки, перемішати. У яблук зрізати «шапочки», видалити серединки, не прорізаючи плоди до кінця. Видалити залишки насіння за допомогою чайної ложки.
Викласти сирну начинку в кондитерський мішечок (або молочний пакет, зрізавши куточок), наповнити серединки. Накрити «шапочками». Викласти у форму для запікання. Поставити в духовку, розігріту до 180 градусів. Запікати близько 30—35 хв. Перед подачею притрусити корицею.