Соковитий яблучний пиріг — чудове доповнення до чаювання у колі родини чи друзів.
- 500 г яблук
- 150 г цукру
- 2 чайні ложки ванільного цукру
- 2 чайні ложки розпушувача (або чайна ложка гашеної соди)
- 150 г вершкового масла або маргарину
- 5 яєць
- 200—250 г борошна
Яблука почистити, видалити серцевину, нарізати невеликими скибочками. Масло розтерти з цукром і ванільним цукром. Відокремити білки від жовтків. Жовтки покласти до масла з цукром, перемішати. Додати розпушувач і борошно, замісити негусте тісто. Білки збити, додати в тісто, акуратно перемішати. Форму змастити маслом, викласти половину тіста. На нього — скибочки яблук, зверху — тісто, що залишилося, розрівняти. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку. Випікати протягом 45—50 хв.
Діана ШЕПЕЛЬ.