Яблучні слойки - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети

Яблучні слойки

6 Вересня, 2021
in Кухонні університети, Рецепти страв
0
Яблучні слойки
0
Поділилося
37
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

Повітряні, хрусткі, з соковитою яблучною начинкою слойки. До того ж листкове тісто дуже незвичайне — на основі манки. Всього виходить 6 слойок.

Тісто:

  • 200 г борошна
  • 50 г манної крупи
  • 1 чайна ложка цукру
  • 150 мл води
  • дрібка солі
  • дрібка ваніліну
  • жовток і трохи молока (для змащування)
  • олія (для розкочування тіста)

Прошарок:

  • 1 столова ложка вершкового масла
  • 1 столова ложка олії
  • 1 столова ложка борошна

Начинка:

  • 2 середні яблука
  • цукор

Для тіста в мисці змішати борошно та манку, цукор, сіль і ванілін. Додати воду й замісити дуже м’яке тісто, яке не липне до рук. Покласти в пакет і дати відпочити 20 хв. Для прошарку змішати м’яке вершкове масло, борошно та олію. Виходить суміш, як сметана. Розділити тісто на 6 рівних шматочків. Кожен округлити в кулю. Змастити злегка олією і дати відпочити ще 15 хв. Для формування зручно використовувати велику плоску тарілку (приблизно 25 см в діаметрі), змащену олією. Викласти на неї шматочок тіста й розподілити руками дуже тонким (майже прозорим) шаром. Зверху пласт тонко змастити масляною сумішшю.

Формуємо листкове тісто наступним чином: розпластане коло умовно розділити на 3 частини; скласти втричі — спочатку середину пласта накрити лівою його третиною, потім правою. Вийде прямокутник. Потім довгі сторони прямокутника підвернути до середини, накривши спочатку однією, а потім іншою частинами. Вийде квадрат. Підготувати так всі шматочки.

Прикрити плівкою, поки готуємо начинку. З яблук видалити середину. Нарізати їх кружальцями 3—4 мм завтовшки. (Замість яблук можна використовувати груші або сливи.) Заготовку тіста злегка розплющити руками. Яблучне кружальце обкачати в цукрі та викласти по центру тіста.

Краї підвернути конвертиком, добре защипнути. Серединку прикрасити шматочком яблука. Сформувати так інші слойки. Всі заготовки перенести на застелене пергаментом деко. Змастити жовтком із молоком. Випікати в розігрітій до 190 градусів духовці 30—35 хв. Після цього злегка остудити та за бажанням притрусити цукровою пудрою.

Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.

Попередня публікація

Як зберігаю свою картоплю

Наступна публікація

Якщо відкрили електронний лікарняний, що робити далі?

Схожі публікації

Буряковий холодник
Кухонні університети

Буряковий холодник

5 Червня, 2025
Бісквіт королеви Вікторії
Кухонні університети

Бісквіт королеви Вікторії

3 Червня, 2025
Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню
Кухонні університети

Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню

2 Червня, 2025
Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка
Кухонні університети

Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка

30 Травня, 2025
Ароматне масло
Кухонні університети

Ароматне масло

29 Травня, 2025
Запіканка «Асорті»
Кухонні університети

Запіканка «Асорті»

28 Травня, 2025
Наступна публікація
Якщо відкрили електронний лікарняний, що робити далі?

Якщо відкрили електронний лікарняний, що робити далі?

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Буряковий холодник

Буряковий холодник

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Буряковий холодник

Буряковий холодник

5 Червня, 2025
Сонечка допоможуть вберегти черешню від попелиці

Сонечка допоможуть вберегти черешню від попелиці

5 Червня, 2025
Андрій Отченаш: “Дякую тим, хто залишає перемогу в серці”

Андрій Отченаш: “Дякую тим, хто залишає перемогу в серці”

5 Червня, 2025
Набутий за кордоном стаж не буде «втрачено»

Набутий за кордоном стаж не буде «втрачено»

5 Червня, 2025

Останні публікації

Буряковий холодник

Буряковий холодник

5 Червня, 2025
Сонечка допоможуть вберегти черешню від попелиці

Сонечка допоможуть вберегти черешню від попелиці

5 Червня, 2025
Андрій Отченаш: “Дякую тим, хто залишає перемогу в серці”

Андрій Отченаш: “Дякую тим, хто залишає перемогу в серці”

5 Червня, 2025
Набутий за кордоном стаж не буде «втрачено»

Набутий за кордоном стаж не буде «втрачено»

5 Червня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти