Яблучка в сирному бездріжджовому тісті виходять найніжніші, саме тісто готується дуже просто. А який чарівний вигляд мають!
На 8 штук:
- 4 невеликі яблука
- 200 г кисломолочного сиру (9%)
- 1 яйце
- 60 г цукру
- 3 столові ложки олії
- 200 г борошна
- 1 чайна ложка розпушувача
- 0,5 чайної ложки кориці
- чверть чайної ложки куркуми (за бажанням)
- дрібка ваніліну
- яйце (для змащування)
Для тіста в миску вбити яйце, додати цукор та олію. Перемішати, щоб крупинки почали розчинятися. Додати перетертий на м’ясорубці сир. Масу добре розтерти. В окремій мисці змішати борошно, розпушувач, корицю, ванілін. А також куркуму — її додають для гарного кольору. Якщо немає такої спеції, можна не класти. Борошняну суміш добре перемішати. Приблизно половину всипати до сирної маси, перемішати. Далі поступово всипати другу половину та замісити тісто. Воно виходить середньої густоти, добре тримає форму й не липне до рук. Накрити тісто і залишити на 15 хвилин при кімнатній температурі.
Для начинки яблука почистити від шкірки, розрізати навпіл і видалити серединку. Тісто розділити на 8 однакових шматочків (приблизно по 50 г кожен) і 1 більший — для хвостиків та листочків. Кожен шматочок скачати в кульку, потім розкачати до 3 мм. Половину яблука обкачати в борошні. Покласти на шматочок тіста опуклою стороною. Зібрати тісто в мішечок і добре защипнути. Покласти заготовку швом донизу на застелене пергаментом деко. Підготувати так усі яблучка.
Від частини тіста, що залишилася, відокремити 8 маленьких шматочків для хвостиків — підкласти їх під яблука. Для листочків тісто розділити на невеликі шматочки. Кожен розкачати на джгут і злегка приплюснути. Ножем зробити прожилки (продавлюйте їх якомога глибше, щоб після випічки не втратили форму). Прикрасити яблука листочками, як на фото.
Змастити булочки збитим яйцем. Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці близько 20—25 хв.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.