Відкритий пиріг "Сонячні абрикоси" - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети

Відкритий пиріг “Сонячні абрикоси”

15 Липня, 2021
in Кухонні університети, Рецепти страв
0
Відкритий пиріг “Сонячні абрикоси”
0
Поділилося
251
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

У нашій родині в кожного свої кулінарні вподобання, проте абрикосовий пиріг люблять усі! Це відкритий пиріг із розсипчастого рубленого тіста з соковитою кисло-солодкою начинкою. Печеться він без форми — просто на деку. Спробуйте!

Тісто:

  • 200 г борошна
  • 3 столові ложки цукру
  • 100 г вершкового масла
  • 3 столові ложки сметани
  • дрібка солі
  • дрібка ваніліну
  • чверть чайної ложки соди (і сік лимона для гасіння)

Начинка:

  • 300 г абрикосів (без кісточок)
  • 1 столова ложка цукру
  • 2 чайні ложки крохмалю

Щоб тісто вийшло смачним і розсипчастим, його потрібно замішувати дуже швидко, всі продукти мають бути холодними. Масло краще заздалегідь покласти на 20 хв. в морозилку. У мисці змішати борошно, цукор, ваніль і сіль. Масло нарізати шматочками, додати до борошняної суміші. Швидко розтерти руками на крихту. Додати сметану й гашену соду, перемішати. Борошняна крихта з’єднається зі сметаною, й тісто збереться в грудку. Якщо все ще виходить розсипчаста крихта, додайте крижаної води (наливайте по 1 столовій ложці). Якщо тісто вийшло занадто м’яким і в’язким, підсипте трохи борошна. Застелити стіл пергаментним папером, викласти тісто. Розкачати в коло 0,7 см завтовшки.

Через ситечко присипати корж крохмалем — тільки там, де буде начинка (залишити 2—3 см від краю). Завдяки такому прошарку сік, який виділятиметься з абрикосових скибочок, не просочуватиме та не зволожуватиме тісто, й воно збереже крихкість. Поверх крохмалю розкласти підготовлені абрикоси. Вільними краями тіста накрити начинку так, щоб вийшла кругла заготовка. Присипати бортики та абрикоси 1 столовою ложкою цукру, перекласти разом із папером на деко. Відправити пиріг у заздалегідь прогріту до 180 градусів духовку випікатися протягом 45—50 хв. Ароматний абрикосовий пиріг смачний як одразу після випічки, так і в повністю охолодженому вигляді. Обов’язково спробуйте, поки сезон у розпалі!

НА ЗАМІТКУ
✔ Начинкою для відкритого пирога можуть бути не тільки абрикоси, а й сливи, алича, вишня, персики, яблука, груші, чорна смородина. Дуже смачно виходить, якщо змішувати фрукти з ягодами — наприклад, абрикоси та чорну смородину, яблука й журавлину, груші та брусницю.
✔ Перевага рубленого тіста полягає ще й у тому, що його можна зробити не тільки солодким. Просто покладіть менше цукру (1 столову ложку в тісто) і приберіть з використовуваних продуктів ваніль. І у вас вийде рублене тісто для несолодких пирогів і закусочних кошиків.
✔ Таке тісто чудово зберігається кілька днів у холодильнику або пару місяців у морозильній камері.

Анна КОЗАЧЕНКО. м. Пирятин.

Попередня публікація

Перед викопуванням цибулю не поливають

Наступна публікація

Зайнятість населення, отримання допомоги по безробіттю, працевлаштування

Схожі публікації

Хек у сметанному соусі
Кухонні університети

Хек у сметанному соусі

4 Липня, 2025
Полуничний молочний коктейль з бананом і морозивом
Кухонні університети

Полуничний молочний коктейль з бананом і морозивом

3 Липня, 2025
Чим залити холодник?
Домашній технолог

Чим залити холодник?

2 Липня, 2025
Кабачкові млинці
Кухонні університети

Кабачкові млинці

30 Червня, 2025
М’ятний сироп
Кухонні університети

М’ятний сироп

27 Червня, 2025
Апетитні котлети з крабових паличок із сиром
Кухонні університети

Апетитні котлети з крабових паличок із сиром

26 Червня, 2025
Наступна публікація
Зайнятість населення, отримання допомоги по безробіттю, працевлаштування

Зайнятість населення, отримання допомоги по безробіттю, працевлаштування

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Хек у сметанному соусі

Хек у сметанному соусі

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Хек у сметанному соусі

Хек у сметанному соусі

4 Липня, 2025
У липні — пора півники ділити й омолодити

У липні — пора півники ділити й омолодити

4 Липня, 2025
Нейропатичний біль: чому складно терпіти й важко лікувати

Нейропатичний біль: чому складно терпіти й важко лікувати

4 Липня, 2025
Довідка про зарплату до 2000 року: чи потрібно подавати

Довідка про зарплату до 2000 року: чи потрібно подавати

4 Липня, 2025

Останні публікації

Хек у сметанному соусі

Хек у сметанному соусі

4 Липня, 2025
У липні — пора півники ділити й омолодити

У липні — пора півники ділити й омолодити

4 Липня, 2025
Нейропатичний біль: чому складно терпіти й важко лікувати

Нейропатичний біль: чому складно терпіти й важко лікувати

4 Липня, 2025
Довідка про зарплату до 2000 року: чи потрібно подавати

Довідка про зарплату до 2000 року: чи потрібно подавати

4 Липня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти