- 500 г білоголової капусти
- 400 г вареної квасолі
- 1 велика морквина
- 1 велика цибулина
- 2 лаврові листки
- 1 великий зубчик часнику
- 3 столові ложки томатної пасти
- 2—3 гілочки свіжої петрушки
- сіль та чорний мелений перець (за смаком)
- дрібка цукру
- 150 мл води
- олія
Обсмажити дрібно нарізану цибулину та нарізану кубиками (натерту) морквину на середньому вогні до м’якості. Додати тонко нашатковану капусту, лавровий лист, сіль та перець.
Щоб прискорити процес приготування, нарізану капусту можна злегка пом’яти руками, аби пустила сік. Добре все перемішати, прикрити сковороду кришкою і, періодично помішуючи, тушкувати овочі на невеликому вогні 15—20 хв., поки капуста стане м’якою. Потім додати томат, тушкувати 2 хв.
Влити воду, довести до кипіння. Додати квасолю і тушкувати під кришкою 3 хв. Наприкінці додати дрібку цукру, подрібнений часник і петрушку, тушкувати ще 3 хв. під кришкою. Перед подачею дати настоятися 10—15 хв.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.