Три способи засолити оселедець - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети Домашній технолог

Три способи засолити оселедець

2 Травня, 2022
in Домашній технолог, Кухонні університети, Рецепти страв
0
Три способи засолити оселедець
0
Поділилося
438
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

Нічого складного у засолюванні цієї риби немає. Головне — взяти перевірений рецепт, дотримуючись пропорцій. Три різні маринади від кулінара Євгена КЛОПОТЕНКА: кожен із них по-своєму запашний і пряний, але є те, що об’єднує всі три — оселедець виходить малосольним, неймовірно ніжним, але при цьому шматочки пружні та не розвалюються.

СУХОГО ЗАСОЛЮВАННЯ

У маринаді використовується горілка для посилення смаку, збереження кольору та форми рибини, а також, щоб вбити патогенні мікроорганізми.

1 оселедець; 2 столові ложки солі; 1 чайна ложка цукру; 0,5 чайної ложки чорного меленого перцю; 1 столова ложка горілки.

Оселедець розморозьте. Помийте, обсушіть паперовим рушником і викладіть у скляну ємність. Посипте сіллю та цукром, розподіляючи по всій рибині. Додайте перець (за бажанням, для посилення смаку та запаху, візьміть перець горошком, підсмажте його на сухій сковороді та розтовчіть у ступці) і полийте горілкою. Накрийте ємність із рибою кришкою або використовуйте харчову плівку. Поставте в холодильник на 24 год. Після цього часу оселедець помийте під проточною водою, промокніть паперовим рушником і очистіть. Наріжте або шматочками, або розберіть на філе.

У ЧАЙНОМУ МАРИНАДІ

Завдяки вмісту дубильних речовин у чаї цей інгредієнт додасть оселедцю пружності, але водночас м’ясо залишиться ніжним на смак.

1 оселедець; 300 мл води; 1 пакетик чорного чаю без добавок або 1 чайна ложка розсипного чаю; 1 столова ложка солі; 1 дрібка цукру; 6 горошин духмяного перцю; 2 лаврові листки; 5 горошин чорного перцю.

Оселедець підготуйте і наріжте на шматочки 1,5—2 см завтовшки. Приготуйте маринад. У каструлю або сотейник влийте 300 мл води, киньте пакетик чорного чаю без добавок. Додайте сіль, цукор, духмяний перець, лавровий лист, чорний перець. Маринад поставте на плиту та доведіть до кипіння. Залиште охолонути до кімнатної температури. Оселедець викладіть у пів літрову банку та залийте охолодженим маринадом. Поставте у холодильник на 24 год.

ПРЯНИЙ

Насіння коріандру надасть рибі деревного запаху і солодкуватого смаку, а гвоздика посилить мускусний аромат маринаду.

1 оселедець; 1 маленька цибулина; 200 мл води; по 1 столовій ложці солі, олії та оцту (9%); 2 лаврові листки; 6 горошин духмяного перцю; 5 горошин чорного перцю; чверть чайної ложки зерен коріандру; 2 бутони гвоздики.

Оселедець розморозьте та почистіть. Рибу промийте. Наріжте на шматочки приблизно 1,5—2 см завтовшки. Цибулю почистіть і наріжте кільцями або пів кільцями. Викладайте в пів літрову банку — шар риби, шар цибулі. Для маринаду в невелику каструльку влийте воду, додайте сіль, олію, перець, гвоздику, коріандр. За бажанням, зерна коріандру можна потовкти у ступці, тоді вони ще більше розкриють свій аромат і смак. Доведіть до кипіння, щоб розчинилася сіль, а потім влийте оцет. Зніміть маринад із плити. Він повинен повністю охолонути, а потім залийте ним оселедець. Якщо залити гарячим чи теплим, то білок у рибі згорнеться — це позначиться і на смаку, і на зовнішньому вигляді оселедця. Поставте у холодильник на 24 год.

Рецепти із сайту klopotenko.com

Попередня публікація

Травень на городі, в саду та квітнику

Наступна публікація

Як знизити відчуття тривоги?

Схожі публікації

Запіканка «Асорті»
Кухонні університети

Запіканка «Асорті»

28 Травня, 2025
Курячий паштет «Підкопчений»
Кухонні університети

Курячий паштет «Підкопчений»

26 Травня, 2025
Печиво «Цитринка»
Кухонні університети

Печиво «Цитринка»

23 Травня, 2025
Піца без дріжджів
Кухонні університети

Піца без дріжджів

22 Травня, 2025
Цілющий салат з кропивою
Кухонні університети

Цілющий салат з кропивою

21 Травня, 2025
Молода капуста, запечена з йогуртовим соусом: рецепт від Євгена Клопотенка
Кухонні університети

Молода капуста, запечена з йогуртовим соусом: рецепт від Євгена Клопотенка

20 Травня, 2025
Наступна публікація
Як знизити відчуття тривоги?

Як знизити відчуття тривоги?

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Запіканка «Асорті»

Запіканка «Асорті»

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Запіканка «Асорті»

Запіканка «Асорті»

28 Травня, 2025
Як підживити лохину?

Як підживити лохину?

28 Травня, 2025
Освіта для ветеранів

Освіта для ветеранів

28 Травня, 2025
9 кроків до ідеальних рук

9 кроків до ідеальних рук

27 Травня, 2025

Останні публікації

Запіканка «Асорті»

Запіканка «Асорті»

28 Травня, 2025
Як підживити лохину?

Як підживити лохину?

28 Травня, 2025
Освіта для ветеранів

Освіта для ветеранів

28 Травня, 2025
9 кроків до ідеальних рук

9 кроків до ідеальних рук

27 Травня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти