Тертий пиріг: перевірений роками рецепт - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети

Тертий пиріг: перевірений роками рецепт

30 Травня, 2022
in Кухонні університети, Рецепти страв
0
Тертий пиріг: перевірений роками рецепт
0
Поділилося
408
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

Перевірений роками рецепт тертого пирога з варенням. Солодке розсипчасте пісочне тісто та ароматна ягідна начинка з приємною кислинкою. Це ще й чудовий спосіб «утилізувати» залишки торішнього варення.

  • 550 г борошна
  • 350 г варення
  • 250 г вершкового масла
  • 200 г цукру
  • 2 яйця
  • 1 чайна ложка розпушувача
  • 0,5 чайної ложки солі
  • чайна ложка ванільного цукру

У миску просіяти борошно, додати розпушувач і сіль дрібного помелу. Перемішати, щоб сухі інгредієнти добре розподілилися. В іншому посуді розтопити масло. В тепле масло додати цукор і ваніль, розмішати, щоб цукор розчинився. Дати маслу охолонути та вбити яйця, перемішати. Додати до масляно-яєчної маси борошняну суміш. Замісити пісочне тісто. На цьому етапі важливо розуміти, що борошно та його вологість у всіх різні, тому вага цього продукту може відрізнятися від вказаної в рецепті. Швидко всипати борошно в масло, щоб не залишилося сухих часточок. Якщо тісто виходить надто вологим, підсипте ще борошна.

Якщо сухе й навіть розсипається, підлийте трохи води. У результаті пісочне тісто для тертого пирога буде м’яким, ніжним і не липким. Розділити його на більшу та меншу частини (2/3 та 1/3). Меншу загорнути в харчову плівку або покласти в пакет, розплющити долонею (щоб швидше затверділо) і відправити в морозилку хвилин на 15—20. Деко (ця кількість продуктів розрахована на деко 60х60 см) застелити папером для випічки. Нічим змащувати не потрібно, бо у складі пісочного тіста і так багато масла. Викласти більший шматок тіста в центр. Руками або за допомогою качалки рівномірно розподілити на тонкий пласт. Краї коржа підрівняти ножем чи лопаткою. Далі черга начинки: ідеально підходить будь-яке варення із кислинкою. Акуратно розподілити його по тісту. Дістати з морозилки другий шматок тіста і поверх варення натерти на великій тертушці. Ущільнювати не потрібно. Що краще підмерзне тісто, то легше його натерти. Відправити деко в заздалегідь розігріту духовку. Випікати при 180 градусах близько 40 хв. У гарячому вигляді розрізати на порційні шматочки.

Дати охолонути, за бажання присипати цукровою пудрою, і можна смакувати.

Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.

Попередня публікація

Троянди й виноград: чи дійсно є користь?

Наступна публікація

Як зберегти стосунки під час війни: поради жінкам і чоловікам

Схожі публікації

Буряковий холодник
Кухонні університети

Буряковий холодник

5 Червня, 2025
Бісквіт королеви Вікторії
Кухонні університети

Бісквіт королеви Вікторії

3 Червня, 2025
Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню
Кухонні університети

Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню

2 Червня, 2025
Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка
Кухонні університети

Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка

30 Травня, 2025
Ароматне масло
Кухонні університети

Ароматне масло

29 Травня, 2025
Запіканка «Асорті»
Кухонні університети

Запіканка «Асорті»

28 Травня, 2025
Наступна публікація
Як зберегти стосунки під час війни: поради жінкам і чоловікам

Як зберегти стосунки під час війни: поради жінкам і чоловікам

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Пристовбурні кола потребують догляду

Пристовбурні кола потребують догляду

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Пристовбурні кола потребують догляду

Пристовбурні кола потребують догляду

6 Червня, 2025
Що робити, коли випадає волосся: радить лікар-дерматолог

Що робити, коли випадає волосся: радить лікар-дерматолог

6 Червня, 2025
На власну справу мешканцям прифронтових територій виділяють до пів мільйона

На власну справу мешканцям прифронтових територій виділяють до пів мільйона

6 Червня, 2025
Буряковий холодник

Буряковий холодник

5 Червня, 2025

Останні публікації

Пристовбурні кола потребують догляду

Пристовбурні кола потребують догляду

6 Червня, 2025
Що робити, коли випадає волосся: радить лікар-дерматолог

Що робити, коли випадає волосся: радить лікар-дерматолог

6 Червня, 2025
На власну справу мешканцям прифронтових територій виділяють до пів мільйона

На власну справу мешканцям прифронтових територій виділяють до пів мільйона

6 Червня, 2025
Буряковий холодник

Буряковий холодник

5 Червня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти