Тертий пиріг: перевірений роками рецепт - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети

Тертий пиріг: перевірений роками рецепт

30 Травня, 2022
in Кухонні університети, Рецепти страв
0
Тертий пиріг: перевірений роками рецепт
0
Поділилося
451
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

Перевірений роками рецепт тертого пирога з варенням. Солодке розсипчасте пісочне тісто та ароматна ягідна начинка з приємною кислинкою. Це ще й чудовий спосіб «утилізувати» залишки торішнього варення.

  • 550 г борошна
  • 350 г варення
  • 250 г вершкового масла
  • 200 г цукру
  • 2 яйця
  • 1 чайна ложка розпушувача
  • 0,5 чайної ложки солі
  • чайна ложка ванільного цукру

У миску просіяти борошно, додати розпушувач і сіль дрібного помелу. Перемішати, щоб сухі інгредієнти добре розподілилися. В іншому посуді розтопити масло. В тепле масло додати цукор і ваніль, розмішати, щоб цукор розчинився. Дати маслу охолонути та вбити яйця, перемішати. Додати до масляно-яєчної маси борошняну суміш. Замісити пісочне тісто. На цьому етапі важливо розуміти, що борошно та його вологість у всіх різні, тому вага цього продукту може відрізнятися від вказаної в рецепті. Швидко всипати борошно в масло, щоб не залишилося сухих часточок. Якщо тісто виходить надто вологим, підсипте ще борошна.

Якщо сухе й навіть розсипається, підлийте трохи води. У результаті пісочне тісто для тертого пирога буде м’яким, ніжним і не липким. Розділити його на більшу та меншу частини (2/3 та 1/3). Меншу загорнути в харчову плівку або покласти в пакет, розплющити долонею (щоб швидше затверділо) і відправити в морозилку хвилин на 15—20. Деко (ця кількість продуктів розрахована на деко 60х60 см) застелити папером для випічки. Нічим змащувати не потрібно, бо у складі пісочного тіста і так багато масла. Викласти більший шматок тіста в центр. Руками або за допомогою качалки рівномірно розподілити на тонкий пласт. Краї коржа підрівняти ножем чи лопаткою. Далі черга начинки: ідеально підходить будь-яке варення із кислинкою. Акуратно розподілити його по тісту. Дістати з морозилки другий шматок тіста і поверх варення натерти на великій тертушці. Ущільнювати не потрібно. Що краще підмерзне тісто, то легше його натерти. Відправити деко в заздалегідь розігріту духовку. Випікати при 180 градусах близько 40 хв. У гарячому вигляді розрізати на порційні шматочки.

Дати охолонути, за бажання присипати цукровою пудрою, і можна смакувати.

Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.

Попередня публікація

Троянди й виноград: чи дійсно є користь?

Наступна публікація

Як зберегти стосунки під час війни: поради жінкам і чоловікам

Схожі публікації

Різдвяне печиво
Рецепти страв

Імбирні пряники

21 Грудня, 2025
Різдвяне печиво
Рецепти страв

Різдвяне печиво

21 Грудня, 2025
Бігос
Рецепти страв

Бігос

20 Грудня, 2025
Підтримуйте своїх рідних захисників, підтримуйте себе
Рецепти страв

Гарбузові кекси без борошна та цукру

13 Грудня, 2025
Побита запечена картопля в мундирі
Рецепти страв

Побита запечена картопля в мундирі

13 Грудня, 2025
Підтримуйте своїх рідних захисників, підтримуйте себе
Родина

Підтримуйте своїх рідних захисників, підтримуйте себе

13 Грудня, 2025
Наступна публікація
Як зберегти стосунки під час війни: поради жінкам і чоловікам

Як зберегти стосунки під час війни: поради жінкам і чоловікам

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Обираючи між рецептурними бовтанками та сучасними мазями

Обираючи між рецептурними бовтанками та сучасними мазями

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Обираючи між рецептурними бовтанками та сучасними мазями

Обираючи між рецептурними бовтанками та сучасними мазями

22 Грудня, 2025
Про пенсію тих, хто виїхав із ТОТ і перебуває за кордоном

Про пенсію тих, хто виїхав із ТОТ і перебуває за кордоном

22 Грудня, 2025
Різдвяне печиво

Імбирні пряники

21 Грудня, 2025
Різдвяне печиво

Різдвяне печиво

21 Грудня, 2025

Останні публікації

Обираючи між рецептурними бовтанками та сучасними мазями

Обираючи між рецептурними бовтанками та сучасними мазями

22 Грудня, 2025
Про пенсію тих, хто виїхав із ТОТ і перебуває за кордоном

Про пенсію тих, хто виїхав із ТОТ і перебуває за кордоном

22 Грудня, 2025
Різдвяне печиво

Імбирні пряники

21 Грудня, 2025
Різдвяне печиво

Різдвяне печиво

21 Грудня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти