Сирники з курагою — це не просто солодкий, а кисло-солодкий смак і абрикосовий аромат. У цій кислинці та яскравих вкрапленнях і вся привабливість!
* 800 г кисломолочного сиру (від 9%)
* 3 невеликих яйця
* 3 столові ложки цукру
* 4–5 столових ложок манної крупи
* 100 г кураги
* борошно (для обкачування)
* 0,5 чайної ложки солі
* дрібка ваніліну (або чайна ложка ванільного цукру)
* олія
У миску вбити яйця, додати цукор, сіль і ванілін. Все збити міксером, вінчиком або виделкою, щоб цукор трохи розчинився. Викласти сир, якщо зернистий, розтерти товкачем або пропустити через м’ясорубку. Додати манку, вимісити до однорідності. Курагу запарити окропом, віджати від зайвої вологи, обсушити. Нарізати невеликими кубиками і додати в сирну масу. Ще раз все перемішати. Дати тісту постояти хвилин 10–15, за цей час манка вбере в себе частину рідини, розбухне, а тісто стане більш щільним. Вологими руками сформувати кульки, потім акуратно обкачати в борошні, трохи придавлюючи. Обсмажити сирники з обох сторін до золотавої скоринки (по 3–4 хв.).
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.