Солодка легенда: торт "Пташине молоко" - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети Рецепти страв

Солодка легенда: торт “Пташине молоко”

21 Жовтня, 2019
in Рецепти страв
0
Солодка легенда: торт “Пташине молоко”
0
Поділилося
297
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

Ніжне вершкове суфле, легкий бісквіт і тонкий шар шоколаду — це знаменитий торт «Пташине молоко». У давні часи існувала легенда, що прекрасні райські птахи вигодовують пташенят своїм молоком, неперевершеним за смаком.

Пропонуємо класичний рецепт торта, адаптований для домашніх умов приготування.

БІСКВІТ:

5 яєць

склянка цукру

склянка борошна

чайна ложка ванільного цукру

лимонна цедра — за бажанням.

 

СУФЛЕ:

3 столові ложки желатину

склянка молока

300 г вершкового масла

10 яєць

2 склянки цукру

столова ложка борошна

ванілін на кінчику ножа

 

ГЛАЗУР:

200 г шоколаду (чорного або молочного — за смаком)

3 столові ложки молока

 

ПРИГОТУВАННЯ

Форму для випічки вистелити пергаментом. Борошно просіяти двічі. Білки відокремити від жовтків. Це слід робити дуже акуратно, інакше білки не зіб’ються. Миска, у якій будете збивати білки, повинна бути чистою. Жовтки покласти у миску, додати половину цукру і ванільний цукор. Добре розтерти до збільшення об’єму і побіління маси. Розтирати мбжна за допомогою виделки, вінчика чи міксера. Білки помістити у чисту миску і збивати на середній швидкості до утворення щільної пишної піни. Збільшити швидкість до максимальної і, не припиняючи збивання, поступово всипати цукор. Збивати, доки при нахиленні миски білки не виливатимуться. Третину збитих білків додати до жовтків і акуратно перемішати. Всипати у жовткову масу просіяне борошно і добре перемішати. Потім додати решту збитих білків і дуже акуратно, ніби піднімаючи шар за шаром, перемішати тісто. У бісквітне тісто можна додати терту лимонну або апельсинову цедру, просіяне какао, подрібнені горіхи.

Викласти тісто у форму і розрівняти поверхню. Форму слід заповнювати тістом не більш ніж на 2/3 висоти, оскільки при випіканні бісквіт збільшиться в об’ємі приблизно в 1,5 разу.

Випікати у заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 30—35 хв. Готовність бісквіта можна перевірити дерев’яною паличкою. Акуратно дістати бісквіт із форми, викласти на решітку і охолодити. Остиглий корж накрити рушником і дати полежати при кімнатній температурі протягом години. Потім розрізати на 2 коржі.

Для суфле відокремити білки від жовтків. Ретельно розтерти жовтки зі склянкою цукру і ваніліном, влити молоко, всипати ложку борошна, розмішати до однорідної консистенції, на водяній бані довести до кипіння, регулярно помішуючи, щоб не утворилися грудочки. Масу остудити до кімнатної температури, додати масло, ретельно збити міксером.

Желатин розвести у 150 г гарячої води і залишити остигати до повного розчинення. Білки збити зі склянкою цукру, влити желатин (він повинен бути кімнатної температури, інакше білки зсядуться).

Змішати масляний крем і білкову масу. У роз’ємну форму покласти один корж, зверху викласти крем і накрити другим коржем. Поставити торт у холодильник приблизно на 2 год. Коли суфле застигне, вийняти торт із форми.

Шоколад розтопити на водяній бані, додавши молоко, остудити до кімнатної температури. Покрити бісквіт шоколадною глазур’ю, розрівняти.

Діана ШЕПЕЛЬ.

Попередня публікація

8 ознак якості замороженої риби

Наступна публікація

Як відрізнити інфекційний мононуклеоз від ГРВІ

Схожі публікації

Печиво «Цитринка»
Кухонні університети

Печиво «Цитринка»

23 Травня, 2025
Піца без дріжджів
Кухонні університети

Піца без дріжджів

22 Травня, 2025
Цілющий салат з кропивою
Кухонні університети

Цілющий салат з кропивою

21 Травня, 2025
Молода капуста, запечена з йогуртовим соусом: рецепт від Євгена Клопотенка
Кухонні університети

Молода капуста, запечена з йогуртовим соусом: рецепт від Євгена Клопотенка

20 Травня, 2025
Голубці: рецепт від Євгена Клопотенка
Кухонні університети

Голубці: рецепт від Євгена Клопотенка

19 Травня, 2025
Молода капуста запечена з йогуртовим соусом за рецептом Євгена Клопотенка
Кухонні університети

Молода капуста запечена з йогуртовим соусом за рецептом Євгена Клопотенка

16 Травня, 2025
Наступна публікація
Як відрізнити інфекційний мононуклеоз від ГРВІ

Як відрізнити інфекційний мононуклеоз від ГРВІ

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Печиво «Цитринка»

Печиво «Цитринка»

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Печиво «Цитринка»

Печиво «Цитринка»

23 Травня, 2025
Чому жовтіє квасоля?

Чому жовтіє квасоля?

23 Травня, 2025
Заклало вуха: коли варто турбуватися

Заклало вуха: коли варто турбуватися

23 Травня, 2025
Як укласти договір про найм житла ВПО

Як укласти договір про найм житла ВПО

23 Травня, 2025

Останні публікації

Печиво «Цитринка»

Печиво «Цитринка»

23 Травня, 2025
Чому жовтіє квасоля?

Чому жовтіє квасоля?

23 Травня, 2025
Заклало вуха: коли варто турбуватися

Заклало вуха: коли варто турбуватися

23 Травня, 2025
Як укласти договір про найм житла ВПО

Як укласти договір про найм житла ВПО

23 Травня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти