Чим побалувати себе вранці або що взяти з собою на роботу? Грінки з різними начинками – доступна, ароматна й елегантна закуска.
З СИРОМ
* Батон
* вершкове масло
* твердий сир
* варене м’ясо
Тоненькі скибочки батона змастити з обох боків маслом, зверху одного покласти шматочок сиру, на нього – дрібненькі шматочки вареного м’яса. Накрити другим шматочком намащеного маслом батона. Запікати в духовці, поки розплавиться сир.
СЕНДВІЧ ІЗ КУРКОЮ
* Хліб для тостів
* 250 г курячого філе
* помідор
* огірок
* листя салату
* яйце
* 2 столові ложки майонезу
* 2 чайні ложки соусу чилі
* олія
* сіль, перець
Філе відбити, посолити, поперчити, обсмажити на олії до готовності і нарізати маленькими шматочками, огірок і помідор – кружальцями. Хліб обсмажити без олії, соус чилі змішати з майонезом, зварене круто яйце подрібнити. Хліб змастити соусом, викласти на нього шарами: яйце, салат, огірок, помідор, салат, соус, яйце. Накрити шматочками хліба, розрізати по діагоналі, скріпити зубочисткою.
Юзефа ДОСКОЧ.