Штрудлі, або вареники без ліпки - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети

Штрудлі, або вареники без ліпки

28 Вересня, 2020
in Кухонні університети, Рецепти страв
0
Штрудлі, або вареники без ліпки
0
Поділилося
138
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

«Штрудлі», «троянди», «ліниві вареники» — як тільки не називають цю страву. Але суть не змінюється — це ситний обід для всієї родини, до того ж готується дуже просто. За смаком нічим не поступаються традиційним вареникам, а то навіть кращі, бо вони не варяться, а тушкуються, просочуючись овочевим соком.

ЗАВАРНЕ ТІСТО:

* 330–350 г борошна

* 200 мл окропу

* 2 столові ложки олії

* чайна ложка солі

НАЧИНКА:

* маленька головка білоголової капусти

* середня морквина

* середня цибулина

* неповна чайна ложка солі

* чверть чайної ложки чорного меленого перцю

* олія (для смаження)

ЗАСМАЖКА:

* велика морквина

* велика цибулина

* маленький лавровий листок

* олія

Капусту для начинки тонко нашаткувати. Моркву середньо натерти, цибулю дрібно нарізати. На розігрітій олії обсмажити до золотистого кольору цибулю, викласти на тарілку. Обсмажити до м’якості моркву. Додати цибулю, капусту. Накрити кришкою, тушкувати до м’якості капусти. В кінці посолити, поперчити. Дати охолонути.

Для тіста розчинити в окропі сіль. У глибоку миску просіяти борошно (не все, що залишилося, підсипати при замісі). Влити потроху окріп, замісити м’яке тісто. Коли збереться у грудку, підлити олію (її можна замінити розтопленим вершковим маслом). Вимісити до однорідності — тісто взагалі не липне до рук. Покласти в пакет на 30 хв. за кімнатної температури.

Для засмажки моркву середньо натерти, цибулю дрібно нарізати. На розігрітій олії обсмажити до золотистого кольору цибулю, викласти на тарілку. Обсмажити до м’якості моркву, з’єднати з цибулею.

Тісто розкачати в прямокутник завтовшки, як на вареники. Рівномірно розподілити начинку, не доходячи 2–3 сантиметри до краю. Згорнути рулетом, вільний край защипнути. Нарізати рулет шматочками приблизно по 3 см. У широку сковороду викласти засмажку. На неї — зрізом вниз вареники на деякій відстані один від одного, щоб не торкалися, бо під час приготування вони збільшуються в розмірі. Додати лавровий лист. Налити теплу воду, щоб доходила до половини вареників. Сковороду накрити кришкою. Поставити на вогонь, щойно закипить, готувати 10–12 хв.

Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.

Попередня публікація

До скарбнички в'язальниці

Наступна публікація

Про здоров’я серця та судин (частина 1)

Схожі публікації

Печиво «Цитринка»
Кухонні університети

Печиво «Цитринка»

23 Травня, 2025
Піца без дріжджів
Кухонні університети

Піца без дріжджів

22 Травня, 2025
Цілющий салат з кропивою
Кухонні університети

Цілющий салат з кропивою

21 Травня, 2025
Молода капуста, запечена з йогуртовим соусом: рецепт від Євгена Клопотенка
Кухонні університети

Молода капуста, запечена з йогуртовим соусом: рецепт від Євгена Клопотенка

20 Травня, 2025
Голубці: рецепт від Євгена Клопотенка
Кухонні університети

Голубці: рецепт від Євгена Клопотенка

19 Травня, 2025
Молода капуста запечена з йогуртовим соусом за рецептом Євгена Клопотенка
Кухонні університети

Молода капуста запечена з йогуртовим соусом за рецептом Євгена Клопотенка

16 Травня, 2025
Наступна публікація
Про здоров’я серця та судин (частина 1)

Про здоров’я серця та судин (частина 1)

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Печиво «Цитринка»

Печиво «Цитринка»

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Печиво «Цитринка»

Печиво «Цитринка»

23 Травня, 2025
Чому жовтіє квасоля?

Чому жовтіє квасоля?

23 Травня, 2025
Заклало вуха: коли варто турбуватися

Заклало вуха: коли варто турбуватися

23 Травня, 2025
Як укласти договір про найм житла ВПО

Як укласти договір про найм житла ВПО

23 Травня, 2025

Останні публікації

Печиво «Цитринка»

Печиво «Цитринка»

23 Травня, 2025
Чому жовтіє квасоля?

Чому жовтіє квасоля?

23 Травня, 2025
Заклало вуха: коли варто турбуватися

Заклало вуха: коли варто турбуватися

23 Травня, 2025
Як укласти договір про найм житла ВПО

Як укласти договір про найм житла ВПО

23 Травня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти