- 2 яйця
- 100 г цукру
- 1 пакетик ванільного цукру
- 60 г сметани
- 80 г борошна
- 40 г порошку какао
- 12 г розпушувача
- 120 мл молока
- 3 столові ложки олії
- 100 г шоколаду
- 30—50 мл вершків (молока)
У миску вбити яйця. Додати цукор і ваніль. Викласти сметану. Влити молоко. Усе збити віночком, щоб інгредієнти з’єдналися. Окремо змішати борошно, какао та розпушувач. Просіяти борошняну суміш у тісто. Перемішати віночком, щоб не було грудочок. Влити в тісто олію. Перемішати — тісто готове. Поставити сковорідку (діаметр 24 см) на плиту. Змастити тонким шаром олією. Вилити тісто. Закрити кришкою.
Вогонь встановити мінімальний. Готувати 30 хв. Готовність можна перевірити дерев’яною шпажкою — вона має бути сухою. Можливо, вам знадобиться більше часу — це залежить від нагріву.
Полити пиріг розтопленим шоколадом (чорним, білим, молочним). Поламати його на шматочки. Влити вершки (молоко) та розтопити на водяній бані (у мікрохвильовці). За бажання притрусити горішками. Можна кликати на чаювання!
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.