Рис "смажений" - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети

Рис “смажений”

1 Липня, 2021
in Кухонні університети, Рецепти страв
0
Рис “смажений”
0
Поділилося
51
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

Рис, приготовлений на сковороді, завжди виходить розсипчастим, «рисинка до рисинки». Пропонуємо доповнити його ароматною підливою з м’ясом, грибами і сметанно-гірчичним соусом.

  • 1 склянка довгого рису
  • 2 склянки води
  • 4 столові ложки олії
  • 1 великий зубчик часнику
  • 1 чайна ложка солі
  • 0,5 чайної ложки каррі
  • 0,5 чайної ложки паприки
  • чверть чайної ложки чорного меленого перцю

Підлива:

  • 500 г свинини
  • 200 г печериць
  • 2 великі цибулини
  • 200 г сметани
  • 500 мл води
  • 2 столові ложки борошна
  • олія (для смаження)
  • 1 чайна ложка солі
  • чорний мелений перець (за смаком)
  • 0,5 чайної ложки паприки
  • 1 чайна ложка гірчиці
  • зелень (за смаком)

Для приготування рису використовуйте глибоку й широку сковороду. Добре розігріти олію. Обсмажити в ній часник, розчавлений ножем. Щойно стане золотистим, прибрати зі сковороди. У гарячу олію засипати сухий рис. Обсмажити на середньому вогні, помішуючи, щоб олія обволікла кожне зернятко, готувати близько 2 хв. Додати сіль і всі спеції (підбирати спеції та їх кількість можна на свій смак). Перемішати й обсмажити ще пів хвилини. Влити холодну воду і довести до кипіння.

Готувати на середньому вогні без кришки, доки рис вбере в себе всю рідину. В середньому — хвилин 15. Зменшити вогонь до мінімуму, накрити сковорідку кришкою і залишити готуватися на 20 хв. Перемішувати не потрібно! Зняти сковороду з вогню та залишити під закритою кришкою ще на 10 хв., щоб рис розпарився. Перед подачею злегка розпушити.

Для підливи м’ясо нарізати тонкими смужками, гриби — скибочками, цибулю — чвертькільцями. Обсмажити м’ясо в олії на великому вогні до рум’яної скоринки, додати борошно, перемішати і зняти з вогню.

Окремо обсмажити цибулю в олії до золотавого кольору, додати гриби, готувати до випаровування рідини. М’ясо і гриби з цибулею з’єднати, посолити, поперчити. Додати сметану та гарячу воду. Накрити кришкою і тушкувати на слабкому вогні 15 хв.

Додати гірчицю, паприку та подрібнену зелень. Тушкувати під кришкою ще 10 хв. Подавати з гарніром.

Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.

Попередня публікація

Місячний календар для кімнатних та декоративних рослин на липень

Наступна публікація

Чи можна будувати на своїй землі без дозволу

Схожі публікації

Варення з ревеню: ароматне, солодке, з кислинкою
Кухонні університети

Варення з ревеню: ароматне, солодке, з кислинкою

13 Червня, 2025
Сирники із зеленню
Кухонні університети

Сирники із зеленню

12 Червня, 2025
Домашній пиріг із ревенем
Кухонні університети

Домашній пиріг із ревенем

11 Червня, 2025
Салат «Дачний» із двох основних інгредієнтів — картоплі та редиски
Кухонні університети

Салат «Дачний» із двох основних інгредієнтів — картоплі та редиски

10 Червня, 2025
Рибні котлети без специфічного запаху
Кухонні університети

Рибні котлети без специфічного запаху

9 Червня, 2025
Буряковий холодник
Кухонні університети

Буряковий холодник

5 Червня, 2025
Наступна публікація
Чи можна будувати на своїй землі без дозволу

Чи можна будувати на своїй землі без дозволу

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Варення з ревеню: ароматне, солодке, з кислинкою

Варення з ревеню: ароматне, солодке, з кислинкою

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Варення з ревеню: ароматне, солодке, з кислинкою

Варення з ревеню: ароматне, солодке, з кислинкою

13 Червня, 2025
Підгортають не лише картоплю, а й помідори, перець, баклажани

Підгортають не лише картоплю, а й помідори, перець, баклажани

13 Червня, 2025
Турбуючись про себе: де правда, а де міфи

Турбуючись про себе: де правда, а де міфи

13 Червня, 2025
Висновок ВЛК військовозобовʼязані можуть оскаржити

Висновок ВЛК військовозобовʼязані можуть оскаржити

13 Червня, 2025

Останні публікації

Варення з ревеню: ароматне, солодке, з кислинкою

Варення з ревеню: ароматне, солодке, з кислинкою

13 Червня, 2025
Підгортають не лише картоплю, а й помідори, перець, баклажани

Підгортають не лише картоплю, а й помідори, перець, баклажани

13 Червня, 2025
Турбуючись про себе: де правда, а де міфи

Турбуючись про себе: де правда, а де міфи

13 Червня, 2025
Висновок ВЛК військовозобовʼязані можуть оскаржити

Висновок ВЛК військовозобовʼязані можуть оскаржити

13 Червня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти