Рибка з’їдається на ура! Кожний шматочок просочений ароматним сметанним соусом. Виходить корисною та дієтичною, адже не потрібно попередньо обсмажувати до хрусткої скоринки у великій кількості олії. Для цього рецепта ви можете обрати будь-яку не кістляву рибу, наприклад, минтай, тріску або хек.
- 2—3 тушки риби (близько 600 г)
- 2—3 середні цибулини
- 1—2 середні морквини
- 150 мл сметани (або вершків)
- 2—3 зубчики часнику
- 2 столові ложки подрібненого кропу
- олія (для смаження)
- сіль і чорний мелений перець (за смаком)
Рибу нарізати порційними шматочками, посолити й поперчити. Цибулю нарізати тонкими пів кільцями, моркву натерти на великій тертушці. Розігріти сковороду з олією, обсмажити овочі окремо на середньому вогні, періодично помішуючи, до м’якості. Цибулю та моркву з’єднати. Додати в сковороду до овочів шматочки риби, перемішати, накрити кришкою й тушкувати 5—7 хв.
Для соусу сметану посолити, додати кріп і подрібнений часник. Коли риба почне білішати, додати сметану, перемішати. Якщо сметана занадто густа, можна додати трохи води. Для більш м’якого смаку замість сметани можна взяти вершки від 20%. Накрити сковороду кришкою й тушкувати рибу в сметані до готовності на невеликому вогні, близько 10—12 хв.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.