Дуже смачний та ароматний минтай у соусі з помідорів і солодкого перцю. Ще для аромату додамо цибулю і невелику кількість часнику. Риба стає дуже ніжною та соковитою, а з овочів утворюється неймовірно смачний соус.
- 1 кг минтаю
- 4 невеликі помідори
- 1 велика червона солодка перчина
- 1 велика цибулина
- 2 середні зубчики часнику
- олія
- чорний мелений перець (за смаком)
- сіль (за смаком)
Минтай попередньо розморозити, випатрати, кожну тушку розрізати на кілька шматків. Посипати з усіх боків сіллю, перцем і відправити в гарячу олію на сковорідку. Смажити на доволі сильному вогні, без кришки. До готовності не доводити, має утворитися рум’яна хрустка скоринка.
У блендер викласти помідори, цибулю, часник і солодкий перець. Подрібнити на кашку. Як варіант, скористатися м’ясорубкою. Посолити та поперчити. Вийде дуже ароматна овочева суміш. Рибу одразу залити овочевим соусом. Накрити сковорідку кришкою, тушкувати на повільному вогні близько 20 хв. (після закипання).
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.