Швидко та просто готуємо на сковороді найніжнішу капустяну запіканку з доступних продуктів.
- 300 г білоголової капусти
- 2 середні яйця
- 2 столові ложки борошна
- дрібка чорного меленого перцю
- чверть чайної ложки солі
- жменя тертого твердого сиру
- вершкове масло та олія (для смаження)
Капусту дуже тонко і дрібно нашаткувати. Оскільки зараз вона немолода та жорстка, посолити та добре пом’яти руками. Залишити на 10 хв., щоб розм’якшилася. Додати яйця, борошно, поперчити та перемішати.
У сковороді розігріти навпіл масло та олію (смалець). Перекласти капустяне тісто та розрівняти, утрамбовуючи. Смажити на середньому вогні під кришкою до зарум’янювання (близько 5—7 хв.).
Щоб легше перевернути, сковороду прикрити плоскою тарілкою, перевернути запіканку на тарілку, а з неї — на сковороду. (Щоб легко зісковзнула з тарілки, змастіть її злегка олією). Смажити з іншого боку до зарум’янювання під кришкою. Наприкінці притрусити запіканку твердим сиром і дати трохи розплавитися.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.