Багатьом людям подобається занурювати печиво в молоко — саме так найбільше смакує і знамените шоколадне печиво «Орео».
Тісто:
- близько 100 г борошна
- 50 г цукрової пудри
- 75 г м’якого вершкового масла
- 25 г какао-порошку
- 1 жовток
- дрібка солі
Крем:
- 80 г м’якого вершкового масла
- 80 г цукрової пудри
- ваніль
Змішати виделкою м’яке масло (заздалегідь дістати з холодильника) та цукрову пудру. Додати сіль і збити міксером кілька хвилин до пишності. Ввести жовток і добре перемішати. Борошно змішати з какао та розпушувачем, просіяти в тісто. Швидко зібрати крихту в одну грудку, загорнути в харчову плівку й покласти в холодильник на 20 хв. Охолоджене тісто стане щільнішим.
Розділити його на дві частини (для зручності). Стіл злегка присипати борошном. Розкачати кожну частину в пласт завтовшки близько 3 мм. Вирізати формочкою (чаркою) печиво діаметром 5 см. Усього виходить 30 кружечків (на 15 штук печива). Перекласти на деко, застелене пергаментом. Відправити печиво в духовку, розігріту до 180 градусів, на 7—10 хв.
Воно тоненьке, тому печеться дуже швидко. Поки остигає, приготувати крем. М’яке масло збити міксером —2 хв. до пишності. Всипати цукрову пудру та дрібку ваніліну. Збити ще 1 хв. Крем готовий — він пишний і добре тримає форму. Викласти крем у кулінарний мішок (можна молочний пакет, обрізавши куточок). Вичавити його на 15 половинок. З’єднати половинки печива (з кремом і без), злегка притиснувши. Можна ненадовго поставити в холодильник, щоб крем добре застиг.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.