Дуже ароматне м’яке печиво-трубочки з корицею. Швидко, легко та просто, а виходить красиво й смачно.
На 20 шт.:
- 150 г сметани
- 100 г вершкового масла
- 250 г борошна
- 30 г цукру
- 2 чайні ложки кориці
- 1 чайна ложка розпушувача
- дрібка солі
- дрібка ваніліну
- цукор для обкачування
У миску всипати просіяне борошно. Додати цукор, сіль, ваніль і розпушувач. Усе перемішати. Викласти сметану. Далі — розм’якшене масло, нарізане кубиками. Перемішати спочатку ложкою, а потім замісити тісто руками.
Виходить дуже м’яке тісто. Покласти його в пакет і сховати в холодильник на 30 хв. Далі розділити на 2 частини (для зручності), половину сховати в холодильник. А другу присипати борошном та розкачати на тонкий прямокутний пласт (3—4 мм). Присипати 1 чайною ложкою кориці. Щільно згорнути в рулет. Край защипнути. Трохи прокачати по столу рулет, щоб був рівним.
Розрізати на 10 трубочок. Занурити верх печива у цукор. Так само сформувати другу частину тіста. Викласти на деко, застелене пергаментом. Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 15—20 хв., до зарум’янення.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.