Печиво у вигляді конвертиків з персиками — ніжне, ароматне, золотисте! Із начинкою можна експериментувати, додаючи яблука, сливи, курагу або чорнослив.
- 180 г кисломолочного сиру (від 5%)
- 100 г вершкового масла
- 220—250 г борошна
- чверть чайної ложки соди (і сік лимона для гасіння)
- цукор
- по дрібці солі та ваніліну
- 2—3 персики
Масло заздалегідь дістати з холодильника, щоб було м’яким. Сир для рецепта повинен бути сухим і однорідним. Якщо зернистий, то його треба пропустити двічі через м’ясорубку або пробити блендером. У миску викласти сир і масло, розім’яти виделкою до однорідності. Додати сіль і ваніль.
Всипати половину борошна і все добре перемішати. Додати гашену соду (або 0,5 чайної ложки розпушувача), перемішати. Поступово всипати борошно, що залишилося. Замісити м’яке тісто. Поставити в холодильник на 10 хв. Персики нарізати невеликими шматочками (щоб можна було загорнути в печиво). Тісто розкачати в пласт завтовшки 0,5 см. Вирізати квадрати 6х6 см (можна ножем або формочками). На кожен квадрат насипати по чверті чайної ложки цукру. На цукор — по одній часточці персика. Накрити їх внапустку двома протилежними куточками тіста, добре защипнувши краї.
Викласти на застелене пергаментом деко. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку. Випікати 20—25 хв. Готове печиво можна притрусити цукровою пудрою.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.