Це печиво в готовому вигляді нагадує розквітлу трояндочку, готується з кисломолочного сиру з білковою начинкою. За бажанням у неї можна додати подрібнені волоські горіхи.
Для тіста:
* 250 г кисломолочного сиру (пачка)
* 200 г масла
* 2 яєчних жовтки
* чверть чайної ложки соди
* борошна — скільки візьме.
Для начинки:
* 2 яєчних білки
* склянка цукру
* столова ложка лимонного соку
* 50 г горіхів.
Сир викласти в миску і добре розім’яти. Потім додати розм’якшене масло, гашену соду. Все перемішати, додати жовтки, попередньо розтерті з сіллю. Поступово додаючи борошно, замісити тісто.
Приготувати начинку для печива. Для цього охолоджені білки збити міксером із цукром і соком лимона. Спочатку на невеликій швидкості, потім більшій.
Тісто поділити на дві частини і розкачати з кожної пласт завтовшки півсантиметра. Розподілити начинку поверх тіста і скачати рулетом. Потім розрізати на шматочки і викласти на деко. Випікати при температурі 190 градусів приблизно 30 хв.
Валентина ГАРКАВА.