Це не просто печінковий паштет! Основний продукт доповнюється салом, тому смак готової страви виходить не насичений печінковий, а більш м’який. Такий паштет подають до столу, нарізуючи скибочками.
- 500 г курячої печінки
- 200 г несолоного сала з прорізом
- 2 невеликі цибулини
- 3 яйця
- 1 чайна ложка солі
- чверть чайної ложки чорного меленого перцю
- дрібка меленого мускатного горіха
- 5 столових ложок манної крупи
- олія
Печінку залити окропом із чайника та залишити хвилин на 5 — завдяки цьому прийому усунеться гіркота. Курячу печінку, сало та цибулю пропустити через м’ясорубку із середньою решіткою. Сало має бути без шкірки, несолоне. Якщо воно у вас солоне, то не забудьте відрегулювати кількість солі в рецепті. Сало додається для соковитості. У фарш, що вийшов, додати яйця, манну крупу (вона на смаку не позначиться, додається для щільності), сіль, перець і мускатний горіх. Ретельно перемішати. Залишити при кімнатній температурі на годину, щоб манка набухла.
Довгасту форму для запікання вистелити пергаментом, добре змастити олією. Викласти печінковий фарш. Відправити в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку на 45—50 хв. Потім вимкнути духовку й залишити в ній хлібець ще хвилин на 10—15, нехай «доходить». Паштет смачний і теплий, і холодний. Охолоджений легко нарізати на скибочки, а в теплому вигляді можна намастити на хліб.
Діана ШЕПЕЛЬ.