За таким рецептом паска дуже схожа на кекс і неймовірно смачна.
Для тіста:
* 1 л топленого молока
* 200 г дріжджів
* 6 склянок з гіркою цукру
* 0,5 склянки топленого вершкового масла і смальцю
* 7 яєць
* 7 жовтків
* 2 кг борошна
* родзинки або цукати за смаком
* ваніль
* шкірочка лимона
Для глазурі:
* склянка цукру
* білки 2 яєць
* сік половини лимона
Для прикрашання (на вибір):
* різнокольорова кокосова стружка
* кондитерська присипка
* подрібнені горіхи
Дріжджі розвести в склянці теплого молока зі столовою ложкою цукру. Коли опара вкриється бульбашками (приблизно 20 хв.) , додати цукор, топлене вершкове масло і смалець та окремо збиті з цукром 7 яєць та 7 жовтків, а також решту молока. Всипати борошно (його може піти більше або менше, залежно від якості) замісити тісто. Додати ваніль, родзинки або цукати та потерту шкірочку лимона. Дати тісту піднятися. Розкласти в змащені маслом форми на третину об’єму, дати підійти. Верх змастити збитим жовтком. Випікати за температури 180 градусів у гарячій духовці.
Готові пасочки-кекси можна покрити цукровою глазур’ю, збивши білки з цукром та лимонним соком, прикрасити кокосовою стружкою, присипкою, горіхами.