Омлет за мотивами грецького салату – чудовий сніданок для яскравого початку дня. Усім відомо, що у традиційний грецький салат яйця не додають, а якщо спробувати приготувати його у формі омлету? Дуже смачна, ситна та яскрава страва, спробуйте!
* По 1 червоній і жовтій солодкій перчині
* 0,5 середньої червоної цибулини
* 2 середні помідори
* 10 маслин без кісточки
* 50 г сиру фета
* 4 яйця
* сіль, чорний мелений перець
* прованські трави
* столова ложка подрібненої петрушки
* олія
Перець і цибулю порізати невеликими кубиками, а помідори – великими. Обсмажити овочі у розігрітій олії так, щоб лишилися хрусткими, але пом’якшали й віддали аромат олії. Злегка посолити, поперчити. Яйця збити з прованськими травами, сіллю й перцем до однорідності. Вилити яйця в сковороду до овочів, розкласти оливки, притрусити зеленню. Готувати на слабкому вогні під кришкою 5 хв. Додати розкришений на шматочки сир. Зачекати ще 2 хв. і вимкнути вогонь.
Діана ШЕПЕЛЬ.