Вони такі яскраві, ніжні та м’які. Нам знадобиться невеликий гарбуз солодких сортів. Зі спецій додавайте ванілін, за бажання можна використовувати також корицю — вона чудово поєднується з гарбузом.
- 300 г м’якоті гарбуза
- 2 яйця
- 50 г цукру
- 200 мл кефіру
- неповна чайна ложка соди
- 0,5 чайної ложки солі
- дрібка ваніліну
- 200–250 г борошна
- олія
Гарбуз натерти на середній тертушці. Якщо гарбуз дуже соковитий, сік віджати. Яйця збити (злегка) з сіллю, цукром і ваніліном. Влити кефір, перемішати, додати гарбуз. Всипати соду (гасити її не треба, вона погаситься кислотою, яка міститься в кефірі), борошно, перемішати. Борошна може знадобитися трохи більше або менше, це залежить від соковитості гарбуза. Готове тісто має важко спадати з ложки. У сковороді розігріти олію. Викласти по столовій ложці тіста. Смажити оладки по 5–7 хв. на середньому вогні з обох боків.
Діана ШЕПЕЛЬ.