За цим рецептом у вас вийдуть пишні та ситні оладки-пиріжки. Особливо смакуватимуть вони зі сметанкою.
- близько 200 г борошна
- 220 мл кефіру
- 0,5 чайної ложки соди (не гасити)
- 0,5 чайної ложки солі
- 1 чайна ложка цукру
- 1 сире яйце
- 2 круто зварених яйця
- пучечок зеленої цибулі (тільки стебельця)
Кефір має бути кімнатної температури. Якщо заздалегідь не дістали його з холодильника, можете підігріти на плиті — він повинен бути на дотик теплим, але не перегрівайте. Змішати кефір, сире яйце, сіль і цукор. Далі всипати борошно — але не все відразу, а порціями, розмішуючи віночком, щоб не було грудочок. У ложці змішати по пів чайної ложки соди та борошна. І цю суміш додати в тісто. Ретельно розмішати. Тісто має вийти, як звичайнісіньке для оладок, тобто середньої густоти. Соду гасити не треба! Її погасить кислий кефір. А з борошном її потрібно змішати, щоб більш рівномірно розподілилася по тісту. Пір’я зеленої цибулі подрібнити ножем, додати в тісто. Яйця дрібненько нарізати й також вмішати в тісто. Воно має вийти густим, однорідним, із вкрапленнями цибулі та яйця. Розігріти на сковороді олію і викладати оладки ложкою.
Обсмажити до рум’яності з обох боків. Вогонь має бути помірним — тоді оладки добре пропечуться. Подавати теплими, зі сметаною. Вихід — 15—20 шт., залежно від розмірів.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.