Це чарівна паличка для багатьох господинь, коли треба приготувати щось нашвидкуруч. І головне, така страва ніколи не приїдається, адже варіантів приготування — безліч.
- 500 г картоплі
- 200 г фаршу
- середня цибулина
- 1 маленьке яйце
- 2 столові ложки сметани
- неповна чайна ложка солі
- чверть чайної ложки чорного меленого перцю
- олія (для смаження)
Фарш з’єднати з половиною натертої цибулини, посолити, поперчити. Добре перемішати. Картоплю з половиною цибулини натерти на найдрібнішій тертушці, щоб вийшла однорідна кашка. Зайву рідину віджати (не сильно) — це робиться для того, щоб деруни тримали форму, також завдяки цьому прийому не потрібно всипати борошно. Додати яйце, сметану. Посолити, поперчити.
Сковорідку добре розігріти з невеликою кількістю олії. Столовою ложкою викладати картопляну масу. Зверху на деруни викласти тонким шаром фарш. Накрити картопляною масою. Смажити до рум’яності з обох боків. Викласти зі сковорідки готові деруни у вогнетривкий посуд, накрити кришкою. Довести до готовності в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 10 хв.
ЩОБ КАРТОПЛЯ НЕ ТЕМНІШАЛА
✔ У натерту картоплю можна додати 1—2 столові ложки сметани або будь-якого іншого кисломолочного продукту.
✔ Цибуля також сповільнює потемніння картоплі, тому її варто додавати якомога скоріше.
✔ Щоб виграти час, можна використати кухонний комбайн або соковижималку. Тоді картопля просто не встигне потемнішати.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.