М’ятний сироп - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети

М’ятний сироп

27 Червня, 2025
in Кухонні університети, Рецепти страв
0
М’ятний сироп
0
Поділилося
4
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

За консистенцією він виходить як негустий мед — тягучий, солодкий і дуже ароматний.

  •  200 г свіжої м’яти
  •  500 г цукру
  •  250 мл води
  •  1/4 чайної ложки лимонної кислоти

М’яту миємо, обсушуємо та нарізаємо довільно разом із гілочками. Складаємо в каструлю, заливаємо холодною водою і ставимо на вогонь. Потрібно приготувати м’ятний відвар. Варимо м’яту приблизно 10 хв. Знімаємо з вогню та залишаємо під кришкою на кілька годин настоятися, або й на цілу добу. Потім м’яту сильно віджимаємо. Отриманий відвар проціджуємо через дрібне сито. Всипаємо цукор, додаємо лимонну кислоту та ставимо каструлю на плиту. Потрібно настій уварити до повного розчинення цукру.

Після закипання варимо 10–15 хв. або до бажаної густоти. У гарячому вигляді розливаємо сироп в чисті банки та закриваємо кришками.

Даємо повністю охолонути — і наш м’ятний сироп готовий. Я зазвичай зберігаю його в холодильнику.

 Універсально!

М’ятний сироп можна додавати в чаї, лимонади, коктейлі. Просочувати бісквітні, вафельні коржі та кекси. Подавати як соус до морозива, млинців і оладок.

Аліна ЧЕПУРНА. м. Ковель.

Попередня публікація

Гортензія любить вологу і затінок

Схожі публікації

Апетитні котлети з крабових паличок із сиром
Кухонні університети

Апетитні котлети з крабових паличок із сиром

26 Червня, 2025
Яскрава гречана каша з небанальним смаком
Кухонні університети

Яскрава гречана каша з небанальним смаком

25 Червня, 2025
Освіжаючий холодник на кефірі
Кухонні університети

Освіжаючий холодник на кефірі

24 Червня, 2025
Варення з ревеню: ароматне, солодке, з кислинкою
Кухонні університети

Варення з ревеню: ароматне, солодке, з кислинкою

13 Червня, 2025
Сирники із зеленню
Кухонні університети

Сирники із зеленню

12 Червня, 2025
Домашній пиріг із ревенем
Кухонні університети

Домашній пиріг із ревенем

11 Червня, 2025

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
М’ятний сироп

М’ятний сироп

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
М’ятний сироп

М’ятний сироп

27 Червня, 2025
Гортензія любить вологу і затінок

Гортензія любить вологу і затінок

27 Червня, 2025
Самодопомога при стресі

Самодопомога при стресі

27 Червня, 2025
Навіщо вносити відомості про майно до реєстру речових прав

Навіщо вносити відомості про майно до реєстру речових прав

27 Червня, 2025

Останні публікації

М’ятний сироп

М’ятний сироп

27 Червня, 2025
Гортензія любить вологу і затінок

Гортензія любить вологу і затінок

27 Червня, 2025
Самодопомога при стресі

Самодопомога при стресі

27 Червня, 2025
Навіщо вносити відомості про майно до реєстру речових прав

Навіщо вносити відомості про майно до реєстру речових прав

27 Червня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти