Святкова заміна традиційним котлетам — соковитий запечений фарш, підсмажена скоринка «гнізда» та ароматна грибна начинка.
- 700 г фаршу (свинина)
- 1 яйце
- середня цибулина
- 2 зубчики часнику
- 0,5 чайної ложки солі
- дрібка чорного меленого перцю
- 1 скибочка черствого батона
- 300 г шампіньйонів
- 100 г твердого сиру
- олія
- зелень
Із хліба обрізати скоринку та замочити в молоці чи воді. Подрібнити в блендері (м’ясорубці) цибулину, часник та віджатий від рідини хліб. З’єднати з фаршем. Посолити, поперчити. Додати яйце, перемішати, добре відбити фарш.
Для начинки гриби нарізати дрібними кубиками. Обсмажити в олії до випаровування рідини. Посолити, поперчити. Зелень подрібнити. Додати до грибів. З фаршу зробити колобки по 100 г (виходить 8 заготовок). Викласти на застелене фольгою деко. Зробити в м’ясних колобках ямки склянкою.
Викласти начинку. Поставити в розігріту до 200 градусів духовку. Спо-чатку готувати 20 хв. Потім деко дістати. Присипати «гнізда» тертим сиром. Запікати ще 10—15 хв. до рум’яності сиру.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.