Найпростіший за складом продуктів суп з овочів можна зробити дуже смачним. Суп із моркви з додаванням плавленого сиру — страва легка і водночас поживна, чудово зігріває в холоди. За консистенцією він виходить густий, дуже ніжний, однорідний і шовковистий.
- 3 середні морквини
- велика цибулина
- 4 середні картоплини
- 1 куряче стегно
- 1 плавлений сирок
- 3 столові ложки олії
- столова ложка вершкового масла
- чайна ложка солі (без верху)
- чверть чайної ложки чорного меленого перцю
- невеликий лавровий листок
- 2 горошини духмяного перцю
- столова ложка подрібненої зелені кропу
Куряче стегно залити 0,8 л води, довести до кипіння (можна використовувати будь-яку іншу частину курки). На сковороді розігріти олію і вершкове масло. Викласти дрібно нарізану цибулю, смажити до золотавості. Додати натерту на дрібній тертушці моркву, смажити ще кілька хвилин. Перекласти вміст сковороди у каструлю з куркою, додати кубики картоплі, духмяний перець і лавровий листок, варити близько 25 хв. Посолити, поперчити, додати зелень. Покласти плавлений сирок, нарізаний шматочками, варити суп 2–3 хв. до повного розтанення сиру. Вийняти духмяний перець і лавровий листак, а також курку. Нарізати м’ясо шматочками. Суп перетерти блендером або будь-яким зручним для вас способом. Налити суп у тарілку, додати курку.
Готувала і фотографувала Діана ШЕПЕЛЬ.