Маринований буряк на зиму - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети

Маринований буряк на зиму

30 Жовтня, 2020
in Кухонні університети, Рецепти страв
0
Маринований буряк на зиму

Маринований буряк можна не тільки додавати в борщі та вінегрети, а й подавати як закуску, наприклад, до картопляного пюре.

0
Поділилося
75
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

Навіщо маринувати буряк, адже він доступний будь-якої пори року, прекрасно зберігається в погребі та завжди є на ринках і в магазинах? Це так, але якщо ви його зробите, то під рукою у вас буде вже очищена, відварена та нарізана заготовка, яка в маринаді стає ще смачнішою. Буряк можна не тільки додавати в борщі та вінегрети, а й подавати як закуску, наприклад, до картопляного пюре. Перед подачею залишиться тільки присмачити його за смаком олією та притрусити зеленню. Витрата продуктів вказана на дві баночки по 0,5 л.

* 1 кг буряка

* близько 500 мл води

* 50 мл оцту (9%)

* 2 чайні ложки солі

* столова ложка цукру (з гіркою)

* 4 середніх зубчики часнику

* 6 горошин чорного перцю

* 1 гвоздичка

* 2 маленькі лаврові листки

Буряк відварити до повної готовності. Дати охолонути, очистити і нарізати –кружальцями, соломкою, кубиками або натерти на крупній тертушці — в залежності від того, як плануєте використовувати заготовку. Часник нарізати пластинками. Стерилізовані банки наповнити доволі щільно буряком з часником, щоб залишилося місце для розсолу. Залити киплячою водою. Прикрити стерилізованими кришками на 10 хв. Злити воду з банок в каструлю. На основі цього відвару приготувати маринад: всипати сіль, цукор і прянощі. Проварити 10 хв. з моменту закипання. В самому кінці влити оцет, дати прокипіти 30 сек. і зняти з вогню. Киплячим маринадом залити буряк (гвоздику можна забрати, якщо не любите її виражений смак). Закрити під ключ (якщо заготовлюєте на зиму), перевернути, укутати і залишити до охолодження. Якщо плануєте їсти відразу, закрийте капроновими кришками і поставте в холодильник. Буде готовий вже на третій день. Для тривалого зберігання перенести в прохолодне і темне місце, де заготовка простоїть до наступного врожаю.

Порада: використовуйте невеликі коренеплоди, їх можна варити цілком, не розрізаючи, вони швидко готуються, а отже, не виварюються, зберігають бордовий колір і вітаміни. При варінні хвостики не зрізуйте — так буряк втратить менше соку.

Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.

Попередня публікація

Борщ як культурна спадщина

Наступна публікація

Релігійні свята тижня (2—8 листопада)

Схожі публікації

Печиво «Цитринка»
Кухонні університети

Печиво «Цитринка»

23 Травня, 2025
Піца без дріжджів
Кухонні університети

Піца без дріжджів

22 Травня, 2025
Цілющий салат з кропивою
Кухонні університети

Цілющий салат з кропивою

21 Травня, 2025
Молода капуста, запечена з йогуртовим соусом: рецепт від Євгена Клопотенка
Кухонні університети

Молода капуста, запечена з йогуртовим соусом: рецепт від Євгена Клопотенка

20 Травня, 2025
Голубці: рецепт від Євгена Клопотенка
Кухонні університети

Голубці: рецепт від Євгена Клопотенка

19 Травня, 2025
Молода капуста запечена з йогуртовим соусом за рецептом Євгена Клопотенка
Кухонні університети

Молода капуста запечена з йогуртовим соусом за рецептом Євгена Клопотенка

16 Травня, 2025
Наступна публікація
Релігійні свята тижня (2—8 листопада)

Релігійні свята тижня (2—8 листопада)

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Печиво «Цитринка»

Печиво «Цитринка»

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Печиво «Цитринка»

Печиво «Цитринка»

23 Травня, 2025
Чому жовтіє квасоля?

Чому жовтіє квасоля?

23 Травня, 2025
Заклало вуха: коли варто турбуватися

Заклало вуха: коли варто турбуватися

23 Травня, 2025
Як укласти договір про найм житла ВПО

Як укласти договір про найм житла ВПО

23 Травня, 2025

Останні публікації

Печиво «Цитринка»

Печиво «Цитринка»

23 Травня, 2025
Чому жовтіє квасоля?

Чому жовтіє квасоля?

23 Травня, 2025
Заклало вуха: коли варто турбуватися

Заклало вуха: коли варто турбуватися

23 Травня, 2025
Як укласти договір про найм житла ВПО

Як укласти договір про найм житла ВПО

23 Травня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти