Маринована бринза - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети

Маринована бринза

17 Квітня, 2024
in Кухонні університети, Рецепти страв
0
Маринована бринза
0
Поділилося
326
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

Це дуже й дуже смачно! Я готую таку закуску з бринзи чи адигейського сиру. Сир виходить гострим, ароматним, соковитим. Покладеш шматочок на хлібець і — з чаєм.

  •  500 г бринзи
  •  1 склянка оливкової олії
  •  1 лимон
  •  1 пучечок свіжого розмарину (або чебрецю)
  •  2 середні зубчики часнику
  •  соняшникова олія (без запаху)

Бринзу обирайте таку, щоб можна було нарізати кубиками. Оливкову олію налити в скляну посудину (з кришкою). Гілочки розмарину (чебрецю) вимити й обсушити. Листочки обірвати та дрібно нарізати. Додати до олії. З лимона натерти дрібно цедру, додати до олії. (Сам лимон, точніше його сік, можна використати замість оцту при приготуванні салату). Часник вичавити та додати до олії. Ретельно перемішати — маринад готовий.

Бринзу нарізати кубиками по 1,5 см. На дно посудини налити трохи маринаду. Викласти шар бринзи. Полити маринадом. Потім знову розкласти бринзу, тоді маринад. І так поки бринза закінчиться. Залишки маринаду вилити зверху.

Хто любить гостріше, кожен шар бринзи посипати меленим чилі.

Тепер беремо нейтральну за смаком олію й заливаємо нею бринзу. Олія має повністю покрити сир. Якщо цього не зробити, шматочки виступатимуть з олії та псуватимуться.

Я розбавляю оливкову олію соняшниковою, щоб смак оливкової не перебивав, а доповнював смак бринзи.

Бринзу закрити кришкою та поставити в холодильник. Через 24 год. сир готовий до вживання. Що довше маринується бринза, то вона смачніша. Зберігається у холодильнику в закритому лотку від 2 до 4 тижнів. У нас вона «виживає» максимум тиждень. Якщо ваша теж довго «не прожила», в маринаді, що залишився, можна приготувати ще одну порцію бринзи (що я зазвичай і роблю).

А тепер розповім, як можна використовувати таку смачну бринзу.

  •  Дуже смачно з чорним хлібом, поливши ароматною олією.
  •  Маринована бринза облагородить навіть найпростіший зелений салат.
  •  Традиційний гуцульський банош із маринованою бринзою має просто неперевершений смак.
  •  Якщо змішати 3–4 столові ложки маринаду від бринзи з 2 столовими ложками лимонного соку, виходить дуже смачна заправка для овочевих салатів.

Аліна ЧЕПУРНА. м. Ковель.

Попередня публікація

Чим підживити яблуню навесні

Наступна публікація

Що змінилося в оформленні спадщини

Схожі публікації

Буряковий холодник
Кухонні університети

Буряковий холодник

5 Червня, 2025
Бісквіт королеви Вікторії
Кухонні університети

Бісквіт королеви Вікторії

3 Червня, 2025
Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню
Кухонні університети

Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню

2 Червня, 2025
Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка
Кухонні університети

Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка

30 Травня, 2025
Ароматне масло
Кухонні університети

Ароматне масло

29 Травня, 2025
Запіканка «Асорті»
Кухонні університети

Запіканка «Асорті»

28 Травня, 2025
Наступна публікація
Що змінилося в оформленні спадщини

Що змінилося в оформленні спадщини

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Пристовбурні кола потребують догляду

Пристовбурні кола потребують догляду

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Пристовбурні кола потребують догляду

Пристовбурні кола потребують догляду

6 Червня, 2025
Що робити, коли випадає волосся: радить лікар-дерматолог

Що робити, коли випадає волосся: радить лікар-дерматолог

6 Червня, 2025
На власну справу мешканцям прифронтових територій виділяють до пів мільйона

На власну справу мешканцям прифронтових територій виділяють до пів мільйона

6 Червня, 2025
Буряковий холодник

Буряковий холодник

5 Червня, 2025

Останні публікації

Пристовбурні кола потребують догляду

Пристовбурні кола потребують догляду

6 Червня, 2025
Що робити, коли випадає волосся: радить лікар-дерматолог

Що робити, коли випадає волосся: радить лікар-дерматолог

6 Червня, 2025
На власну справу мешканцям прифронтових територій виділяють до пів мільйона

На власну справу мешканцям прифронтових територій виділяють до пів мільйона

6 Червня, 2025
Буряковий холодник

Буряковий холодник

5 Червня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти