Ніжні шматочки м’яса і м’ясистий солодкий перець у сметанній підливі, яка завдяки додаванню борошна набуває приємної густоти.
- 600 г м’якоті свинини
- 2 великих солодких перці
- 2 великі цибулини
- 3–4 зубчики часнику
- столова ложка паприки
- столова ложка борошна (з верхом)
- 100 г сметани
- 2 столові ложки подрібненої петрушки
- чайна ложка солі
- чверть чайної ложки чорного перцю
- олія для смаження
М’ясо нарізати шматочками, цибулю — кубиками. Перець почистити від насіння, нарізати тонкою соломкою. На сковороді добре розігріти трохи олії. Викласти м’ясо, обсмажити з усіх боків до рум’яної скоринки. Перекласти в каструлю. Цибулю обсмажити на цій самій сковороді до золотавості. Перекласти до м’яса. Перець трохи посмажити до м’якості. Викласти в каструлю, поставити на плиту. Влити приблизно 200–300 мл окропу, посолити, поперчити, додати паприку і часник, вичавлений через прес. Перемішати, довести до кипіння, тушкувати на невеликому вогні під кришкою 30–40 хв. до повної м’якості м’яса. Сметану з борошном розтерти, додати трохи рідини з каструлі, ретельно розмішати. Потім влити розведену сметану в каструлю, додати зелень, перемішати, тушкувати ще 10 хв.