Рум’яна скоринка, ніжний м’якуш і, головне, — соковита начинка. Вам знадобиться небагато часу на приготування цього ягідного пирога, і можна скликати домашніх пити чай на веранді!
- 100 г манної крупи
- 130 г кефіру
- 80 г борошна
- 50—70 г цукру
- 1 середнє яйце
- 80 г вершкового масла
- 1 чайна ложка розпушувача
- 1 чайна ложка ванільного цукру
- дрібка солі
- цукрова пудра (для посипки)
- 200—250 г ягід
У миску влити кефір кімнатної температури. Додати яйце, цукор, ваніль, розпушувач, сіль. Всипати манку та борошно. Все перемішати віночком. Влити розтоплене та охолоджене масло. Перемішати — тісто готове!
Форму (діаметр 17—18 см) вистелити пергаментом. Викласти половину тіста. Зверху — ягоди. Накрити другою половиною тіста. Випікати манний пиріг у розігрітій до 180 градусів духовці близько 40—45 хв.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.