Обваляйте улюблені ліниві вареники не в борошні, а в манці. Крупа при варінні набухає, обволікуючи тісто, і робить варенички надзвичайно ніжними.
- 400 г сиру (від 9%)
- 2 яйця
- 100 г манної крупи (в тісто)
- 100 г борошна
- 80 г цукру
- дрібка солі
- манна крупа (для обвалювання)
У миску викласти сир, цукор, яйця і дрібку солі. У готовому вигляді вареники виходять не дуже солодкі, тому за бажанням ви можете додати ще цукру в тісто або подати солодкі добавки. Пробити все блендером, щоб вийшла однорідна маса без грудочок. Якщо у вас такого електропомічника немає, можна протерти сир через сито, а потім все ретельно перемішати ложкою, виделкою або міксером. Всипати манну крупу. Добре перемішати і залишити тісто на 15 хв. За цей час крупа вбере в себе вологу, злегка розбухне. Це дозволить не забивати тісто борошном, в результаті чого готові ліниві вареники виходять ніжними і м’якими. Частинами просіяти борошно. Залежно від консистенції сиру і величини курячих яєць може знадобитися більше або менше борошна. Перемішати тісто — воно має бути м’яким, ніжним, трохи липнути до пальців. Стіл присипати манною крупою. Розділити все тісто на дві-три частини (так зручніше працювати з ним) і розкачати кожну в ковбаску, обвалюючи в манці. Нарізати «подушечками». Відправити вареники в киплячу і трохи підсолену воду. Варити з моменту спливання буквально 2–3 хв. Шумівкою вийняти готові вареники і подавати їх гарячими з улюбленими добавками.