Цей смачний пиріг – чудове доповнення до чайної церемонії у колі друзів, рідних і близьких.
* 100 г вершкового масла
* 250 г сметани
* 0,5 чайної ложки соди
* 2 склянки борошна
* 1-2 лимони або апельсини
* склянка цукру
* жовток
* цукрова пудра
Вершкове масло розтопіть і трохи остудіть. У сметану всипте соду. З’єднайте масло зі сметаною і ретельно перемішайте. Додайте борошно і добре вимісіть.
Для начинки можна брати лимони чи апельсини, на ваш смак, або по лимону та апельсину. Цитрусові ретельно вимийте, наріжте невеликими шматочками і пропустіть через м’ясорубку разом зі шкіркою. До отриманої маси додайте склянку цукру, якщо любите солодку начинку, або трохи менше – за смаком.
Тісто розділіть на дві частини, розкачайте. Деко змастіть вершковим маслом або олією і викладіть одну частину тіста, зробивши бортики. Зверху – начинку. Накрийте її тістом, що залишилося, і защипніть краї. Поставте пиріг у розігріту до 180 градусів духовку, верх змастіть жовтком. Випікайте 30-40 хв. до готовності. Потім дістаньте пиріг із духовки, остудіть і притрусіть цукровою пудрою.
Оксана ГУЛЕВИЧ.