Кулінарні відкриття: готуємо брюссельську капусту смачно - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети

Кулінарні відкриття: готуємо брюссельську капусту смачно

28 Листопада, 2023
in Кухонні університети, Рецепти страв
0
Кулінарні відкриття: готуємо брюссельську капусту смачно
0
Поділилося
113
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

Малокалорійна, але при цьому поживна. Багата на вітаміни, білки та клітковину — на думку дієтологів, брюссельська капуста має безліч корисних властивостей. Утім, кулінари також вподобали її, пропонуючи багато рецептів.

ЯСКРАВА ЗАПІКАНКА

  • 300 г брюссельської капусти
  • 3 яйця; 100 мл молока
  • 100 г твердого сиру
  • 1 чайна ложка приправи для картоплі
  • 0,5 чайної ложки солі
  • 2—3 столові ложки панірувальних сухарів
  • вершкове масло для змащування форми

Капусту викласти в підсолену воду, варити 5 хв. з моменту закипання. Розрізати капустини навпіл, дати охолонути.

Яйця з’єднати з молоком, сіллю, приправою, дрібно натертим сиром. Форму щедро змастити маслом, притрусити сухарями. Викласти капусту. Розподілити заливку. Готувати в розігрітій до 180 градусів духовці 25—30 хв.

ГАРНІР ДО М’ЯСА

  • 300 г брюссельської капусти
  • по середній цибулині та морквині
  • маленький зубчик часнику
  • пів пучечка зелені
  • сіль
  • чорний мелений перець
  • олія для смаження

Цибулину нарізати дрібними кубиками, капустини розрізати навпіл. Морквину крупно натерти. Зелень посікти. Цибулю обсмажити в олії до золотавості. Викласти моркву, готувати на повільному вогні 3 хв. Додати капусту, посолити, поперчити за смаком, перемішати. Влити пів склянки води, накрити кришкою, тушкувати на маленькому вогні 10—15 хв. до м’якості капусти. Додати зелень і вичавлений часник, тримати на вогні 2 хв.

У ВЕРШКОВОМУ СОУСІ

  • 500 г брюссельської капусти
  • 50 г тертого сиру
  • 1 лавровий листок
  • сіль

Соус:

  • 4 столові ложки вершкового масла
  • 4 столові ложки борошна (без верху)
  • 0,5 л молока
  • 0,5 чайної ложки солі
  • дрібка мускатного горіха
  • 0,5 чайної ложки чорного меленого перцю

Закип’ятити воду, посолити, додати лавровий листок. Викласти капустини, варити 5 хв. від моменту закипання. Відкинути на друшляк.

Для соусу розтопити в сковорідці масло. Постійно помішуючи, всипати борошно, готувати до золотавого кольору. Тоненькою цівкою влити гаряче молоко, постійно помішуючи, щоб не було грудочок. Потримати на вогні 2—3 хв. до загусання. Додати сіль, перець, мускатний горіх. Зняти з вогню.

Форму для запікання змастити маслом, викласти капусту. Полити соусом, притрусити сиром. Готувати в розігрітій до 180 градусів духовці 25—30 хв., або до золотавої скоринки.

Попередня публікація

Укривайте рослини правильно

Наступна публікація

Про діяльність ПФУ -- лише з перевірених джерел

Схожі публікації

Буряковий холодник
Кухонні університети

Буряковий холодник

5 Червня, 2025
Бісквіт королеви Вікторії
Кухонні університети

Бісквіт королеви Вікторії

3 Червня, 2025
Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню
Кухонні університети

Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню

2 Червня, 2025
Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка
Кухонні університети

Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка

30 Травня, 2025
Ароматне масло
Кухонні університети

Ароматне масло

29 Травня, 2025
Запіканка «Асорті»
Кухонні університети

Запіканка «Асорті»

28 Травня, 2025
Наступна публікація
Про діяльність ПФУ — лише з перевірених джерел

Про діяльність ПФУ -- лише з перевірених джерел

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Пристовбурні кола потребують догляду

Пристовбурні кола потребують догляду

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Пристовбурні кола потребують догляду

Пристовбурні кола потребують догляду

6 Червня, 2025
Що робити, коли випадає волосся: радить лікар-дерматолог

Що робити, коли випадає волосся: радить лікар-дерматолог

6 Червня, 2025
На власну справу мешканцям прифронтових територій виділяють до пів мільйона

На власну справу мешканцям прифронтових територій виділяють до пів мільйона

6 Червня, 2025
Буряковий холодник

Буряковий холодник

5 Червня, 2025

Останні публікації

Пристовбурні кола потребують догляду

Пристовбурні кола потребують догляду

6 Червня, 2025
Що робити, коли випадає волосся: радить лікар-дерматолог

Що робити, коли випадає волосся: радить лікар-дерматолог

6 Червня, 2025
На власну справу мешканцям прифронтових територій виділяють до пів мільйона

На власну справу мешканцям прифронтових територій виділяють до пів мільйона

6 Червня, 2025
Буряковий холодник

Буряковий холодник

5 Червня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти