М’які пишні картопляні палянички готуються швидко і просто — на основі пюре. Обов’язково покладіть в тісто побільше зелені — вона додасть чудового аромату.
* 500 г картоплі
* 250 г борошна
* 1 яйце
* чайна ложка гашеної соди (без гірки)
* зелень цибулі, петрушки, кропу (за смаком)
* 1 столова ложка олії (в тісто)
* 0,5 чайної ложки солі
* олія (для смаження)
Картоплю відварити в мундирі до готовності, очистити, теплою розтовкти на пюре. До картопляного пюре додати яйце. Покласти дрібно нарізану зелень. Додати соду, гашену соком лимона або оцтом (замість соди можна взяти 2 чайні ложки розпушувача). Добре перемішати. Просіяти в миску борошно, перемішати. В кінці налити столову ложку олії. Посолити і перемішати. Тісто виходить трохи щільнішим, ніж на зрази. Для зручності розділити його на 2 рівні частини. Кожну розкачати на коло до товщини приблизно в 1,5 см. Розрізати тісто на невеликі трикутники. Сковороду з олією розігріти і акуратно перенести картопляні трикутнички. Смажити на помірному вогні під кришкою до рум’яності (приблизно 3–4 хв.), потім перегорнути і обсмажити з іншого боку. Викласти на паперовий рушник, щоб позбутися зайвого жиру.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.