Цей рецепт підкорює своєю легкістю і водночас — оригінальністю подачі. Такий гарнір стане справжньою окрасою будь-якої основної страви, його можна приготувати на святковий стіл. Повірте, гарнір зникне з тарілки в першу чергу. Грибочки з молодої картоплі виходять дуже смачними!
* молода картопля невеликого розміру
* олія (без запаху)
* сіль (за смаком)
* чорний мелений перець (за смаком)
Картоплю ретельно промити. Ножем зробити по колу вздовж «капелюшка» рівний надріз глибиною 1 см. У місці, де буде ніжка грибочка, очистити шкірку (дуже тонку робити не потрібно, інакше коли запечеться, може розпадатися). Поступово видаляючи м’якоть, надати кожній картоплині форму грибочка. Перекласти картоплю в миску. Посолити, поперчити за смаком, щедро полити олією. Викласти на застелене фольгою деко. Поставити в розігріту до 200 градусів духовку на 35–40 хв.
Як варіант, такі грибочки можна приготувати з картоплі минулого врожаю. Для цього бульби добре помити. Залити водою і відварити до напівготовності. Дати охолонути. За допомогою ножа сформувати грибочки. У глибокій сковороді розігріти вершкове масло та олію. Викласти одним шаром грибочки. Посолити, поперчити. Смажити до золотистої скоринки. Викласти на паперовий рушник, щоб видалити зайвий жир. Ваші рідні будуть здивовані такій подачі звичайної картоплі.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.