Карпатська грибна юшка - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети Рецепти страв

Карпатська грибна юшка

23 Листопада, 2025
in Рецепти страв
0
Карпатська грибна юшка
0
Поділилося
4
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

 

Грибна юшка (або грибний суп) як страва відома в кухнях багатьох народів, особливо там, де традиційно збирають і вживають гриби. Коли ж ідеться про «грибну юшку» в українському контексті, то вона тісно асоціюється з багатими на ліси регіони, як–от Закарпаття, Прикарпаття. У Карпатах грибну юшку вважають однією з найсмачніших традиційних страв і часто готують із сушених білих грибів, що надає їй особливого насиченого аромату. І хоча грибний суп готують у багатьох країнах, українська «грибна юшка» має свої унікальні регіональні особливості та є важливою частиною карпатської й загалом української кулінарної традиції. Приготуємо?

  • 100 г білих сушених грибів
  • 1 л крутого кип’ятку
  • 1 велика цибулина
  • 1 морквина
  • вершкове масло та олія
  • 2 л води
  • локшина, заздалегідь відварена
  • часник
  • зелень

Гриби залити 1 л кип’ятку, лишити на 1 год. Відділити рідину, але не виливати, ця водичка пригодиться. У каструлі, де варитиметься юшка, на вершковому маслі з олією посмажити подрібнену цибулю, потім додати потерту моркву та порізані грибочки, що вимочувалися. Смажити хвилин 10, додати спеції, сіль, перець, приправу до грибної юшки. Коли засмажка готова, додаємо воду, в якій замочувалися гриби, попередньо процідивши, і ще 2 л чистої. Варити на повільному вогні 40 хв., знімаючи піну.

Як подавати таку юшку: окремо зварити тоненьку локшину (за бажанням, можна приготувати власноруч галушки). У миску набирати трохи локшини, зверху наливати грибну юшку, обов’язково натертий часничок і свіжий кріп. Виходить дуже смачно.

Леся БУШМА.

 

Попередня публікація

Степан Пушик: «Найулюбленіше заняття -- творити пісні: у три хвилини можеш вкласти долю, життя, батьківський поріг і Батьківщину -- все»

Наступна публікація

Цукати натуральні й ароматні

Схожі публікації

Цукати натуральні й ароматні
Рецепти страв

Цукати натуральні й ароматні

23 Листопада, 2025
Яблучний пиріг
Рецепти страв

Яблучний пиріг

7 Листопада, 2025
Ліниві голубці
Кухонні університети

Ліниві голубці

16 Жовтня, 2025
Кабачкові оладки з фаршем
Кухонні університети

Кабачкові оладки з фаршем

7 Серпня, 2025
Хрумкі огірочки: рецепт, який передається з покоління в покоління
Кухонні університети

Хрумкі огірочки: рецепт, який передається з покоління в покоління

4 Серпня, 2025
Нічна вівсянка на ряжанці
Кухонні університети

Нічна вівсянка на ряжанці

30 Липня, 2025
Наступна публікація
Цукати натуральні й ароматні

Цукати натуральні й ароматні

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Справжній шоколад — смачний і корисний

Справжній шоколад — смачний і корисний

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Справжній шоколад — смачний і корисний

Справжній шоколад — смачний і корисний

23 Листопада, 2025
Цукати натуральні й ароматні

Цукати натуральні й ароматні

23 Листопада, 2025
Карпатська грибна юшка

Карпатська грибна юшка

23 Листопада, 2025
Степан Пушик: «Найулюбленіше заняття — творити пісні: у три хвилини можеш вкласти долю, життя, батьківський поріг і Батьківщину — все»

Степан Пушик: «Найулюбленіше заняття — творити пісні: у три хвилини можеш вкласти долю, життя, батьківський поріг і Батьківщину — все»

21 Листопада, 2025

Останні публікації

Справжній шоколад — смачний і корисний

Справжній шоколад — смачний і корисний

23 Листопада, 2025
Цукати натуральні й ароматні

Цукати натуральні й ароматні

23 Листопада, 2025
Карпатська грибна юшка

Карпатська грибна юшка

23 Листопада, 2025
Степан Пушик: «Найулюбленіше заняття — творити пісні: у три хвилини можеш вкласти долю, життя, батьківський поріг і Батьківщину — все»

Степан Пушик: «Найулюбленіше заняття — творити пісні: у три хвилини можеш вкласти долю, життя, батьківський поріг і Батьківщину — все»

21 Листопада, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти