Ніжні, соковиті та ароматні капустяні котлети смачні не тільки в гарячому вигляді, але й холодними. Можуть стати гарніром до м’яса, а також самостійною основною стравою — вони доволі ситні та поживні. Обов’язково додайте в тісто цибулю, обсмажену саме на вершковому маслі — так готові котлетки приємно здивують вас не тільки своєю ніжністю, а й тонким вершковим ароматом.
* 700 г білоголової капусти
* 2 яйця
* 2 середні цибулини
* 4 столові ложки манної крупи
* невеликий пучок кропу
* чайна ложка солі
* чверть чайної ложки чорного меленого перцю
* вершкове масло та олія
Спочатку зробити ароматну добавку. Для цього в сковороді розтопити вершкове масло і викласти дуже дрібно нарізану цибулю. Смажити, періодично помішуючи, до приємного золотистого кольору та характерного аромату. Потім тонко-тонко нашаткувати білоголову капусту. У великій каструлі довести до кипіння воду (приблизно два літри) та відварити в ній капусту до напівготовності (приблизно 7-10 хв.). Відкинути капусту на друшляк, дати стекти рідині. Після цього віджати її руками, щоб по можливості видалити якомога більше вологи, але сильно не старайтеся. У підходящій ємності з’єднати відварену капусту, два сирих курячих яйця, обсмажену цибулю разом з маслом, манну крупу, сіль за смаком, мелений чорний перець і дуже дрібно нарізаний свіжий кріп (можна додати будь-яку іншу зелень на ваш вибір). Перемішати всі руками — виходить не дуже густе тісто, але все ж форму воно тримає. Якщо з нього не виходить зліпити котлетки, додайте ще манки. Дайте фаршу постояти хвилин 10, щоб манна крупа ввібрала в себе вологу, розбухла, завдяки цьому котлетки добре триматимуть форму. Потім налити в сковороду олію без запаху, розігріти. Руками зліпити невеликі котлетки та викласти на сковорідку. Обсмажити з одного боку на середньому вогні до рум’яної скоринки. Перевернути і довести до готовності з другого боку під кришкою. Взагалі, такі котлетки смажаться дуже швидко. Із вказаної кількості використаних інгредієнтів виходить приблизно 14 невеликих котлет. Подавати ніжні та соковиті капустяні котлети зі сметаною або іншими соусами на ваш смак.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.