Тонкі млинці з кабачків більш дієтичні, ніж класичні. Виходять дуже ніжними та легко перевертаються на сковорідці.
- 400 г кабачків
- 350 мл кефіру
- 3 яйця
- 180 г борошна
- 1 чайна ложка цукру
- 0,5 чайної ложки солі
- 0,5 чайної ложки соди
- столова ложка олії (в тісто)
- олія (для смаження)
- шматочок вершкового масла (для змащення)
Кабачки нарізати невеликими кубиками (молоденькі можна не чистити). Перекласти в миску. Влити кефір (будь-якої жирності) кімнатної температури. Додати яйця, цукор і сіль. Все подрібнити блендером до однорідної маси. Якщо блендера немає, кабачки можна натерти на самій дрібній тертушці (для дерунів) і додати до решти інгредієнтів. Всипати соду та трохи перемішати виделкою. Всипати все борошно та перемішати до однорідності. Влити олію. За консистенцією тісто виходить, як на звичайні млинці, з кабачковими вкрапленнями. Сковороду змастити олією. Вилити порцію тіста та розподілити лопаткою. Смажити, як і звичайні млинці, на середньому вогні до золотистого кольору з обох сторін.
Всього виходить 15 млинчиків (діаметром 17 см). За бажанням, в тісто можна додати подрібнену зелень, зубчик часнику або 50 г тертого твердого сиру.
На святковий стіл з таких млинців можна зробити смачний закусочний торт. Для цього спочатку обсмажте терту моркву з подрібненою цибулею, охолодіть. Потім прошаруйте млинці майонезом або сметаною з тертим часником і пасерованими овочами. Для просочення дайте настоятися 30—40 хв.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.