«Тримайте рецепт найсмачнішого хрусткого імбирного печива! Його можна розписати глазур’ю — вийде чудова ялинкова прикраса», — радить телеведуча каналу 1+1, кулінар Валентина ХАМАЙКО.
Тісто:
- 425 г борошна
- 100 г цукрової пудри
- 125 г вершкового масла
- 100 г меду
- 1 яйце
- 1 жовток
- 1 столова ложка молока
- 0,5 чайної ложки соди
- 0,5 чайної ложки меленої кориці
- 0,5 чайної ложки меленого імбиру
Для змащування:
- 1 яйце
- дрібка солі
Глазур:
- 1 білок
- 200 г цукрової пудри
- 1 чайна ложка соку лимона
Масло заздалегідь дістати з холодильника, щоб було м’яким. Збити з цукровою пудрою та медом. Продовжуючи збивати, додати яйце та жовток. Борошно змішати із сіллю, содою, корицею, імбиром і підмішати в масляну суміш. Додати молоко та вимісити гладеньке однорідне тісто. Залишити при кімнатній температурі на 15—30 хв. Розкачати в пласт завтовшки 5 мм і ножем або за допомогою форм нарізати печиво. (Якщо плануєте вішати на ялинку, зробіть отвори для стрічечок). Вироби перекласти на застелене пергаментом деко і змастити яйцем, збитим із дрібкою солі. Випікати 15—18 хв. за 180 градусів.
Готуємо глазур: збиваємо білок, поступово додаючи цукрову пудру. Глазур не повинна бути ані дуже густою, ані занадто рідкою. За допомогою кондитерського мішечка прикрашаємо печиво глазур’ю.
Рецепт із книги Валентини ХАМАЙКО «Солодка неділя».